İzmir´De Hıdrellez Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

İzmir´De Hıdrellez Kutlamaları

İzmir´De Hıdrellez Kutlamaları

Baharın Müjdecisi, Bolluk ve Bereketin Simgesi Olarak Kabul Edilen Hıdrellez Şenlikleri, Başta Gündoğdu Meydanı Olmak Üzere İzmirliler Tarafından İzmir'in Çeşitli İlçelerinde Yapılan Etkinliklerle Kutlandı. Dilekler Tutup Yaktıkları Ateşlerin Üzerinden Atlayan Vatandaşlar Gönüllerince Eğlendi.

06.05.2010 04:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilen Hıdrellez Şenlikleri, başta Gündoğdu Meydanı olmak üzere İzmirliler tarafından İzmir'in çeşitli ilçelerinde yapılan etkinliklerle kutlandı. Dilekler tutup yaktıkları ateşlerin üzerinden atlayan vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

TEPECİK, SENFONİ DOĞURDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hıdrellez'i 5'nci Roman Ateşi Festivali'yle kutladı. Gündoğdu Meydanı'nda akşam saatlerinde gerçekleştirilen etkinlikte İzmirliler ile buluşan Şef Ömer Tütüncü ve Şenol Öztürk yönetimindeki ''Tepecik Senfoni Orkestrası' Klasik, Caz, Blues, Türk Sanat Müziği ve Türk Pop Müziği'nden eserler sundu. Konseri izleyenler arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu, Genel Sekreter Ersu Hızır, Kültürel Sosyal İşler Daire Başkanı Mural Özel, etkinlikleri ilgi ve beğeniyle izledi.

Organizatör Seçkin Öner tarafından 6 ay önce kurulan ve 50 civarında müzisyenin sahne aldığı gecede, Mozart'dan 40'ncı Senfoni, Paul Desmaunt'dan Take Five, Ray Charles'den Hitteroll, Tamburi Cemil Bey'den Çeçen Kızı, Neşet Ertaş'dan Neredesin Sen gibi beğenilen bir çok eser seslendirildi. Klasik batı müziğinden 9/8'lik balkan ve roman havalarına geniş bir yelpazede müzik yapan Türkiye'nin ilk Roman Orkestrasının performansı meydanı dolduran binlerce İzmirli'den tam not aldı. Şarkıcı Hamiyet'te geceye hareketli şarkılarıyla renk katarken, İzmirli Eylül'de kendisine eşlik etti. Gecede, 37 kişiden oluşan orkestra ve 6 solistin yanı sıra, 10 dansçı meydanı dolduran binlerce kişiye muhteşem bir gösteri sundu. Kafkas yöresinin de aralarında yer aldığı topluluklar halk oyunları gösterilerini sergiledi. ''Tepecik Senfoni Orkestrası' ilk halk konseri için 38 parçayı yeniden aranje ettiklerini belirten Organizatör Seçkin Öner, ''Klasik şarkıları, Batı Müziği, Pop'u Klasik, Klasik Müziği, Pop şeklinde değişik tarzda seslendirdik. İzmirliler çok beğendi. Keyifli bir konser oldu' dedi.

ATEŞİN ÜZERİNDEN ATLADILAR

İzmir Romanlar Derneği ile Buca- Göksu Romanlar Derneği üyeleri, Buca Belediyesi'nin de katkılarıyla Gölet'teki Amfi Tiyatro Salonu'nda ''Hıdırellez Günü'nü kutladı. Gölet'te akşam saatlerinde başlayan etkinlik, Karabağlar, Göksu, Şirinyer başta olmak üzere birçok ilçe ve mahalleden Roman vatandaşı biraraya getirdi. Etkinlikte ilk olarak sahneye Tepecikli Serkan, Çılgın Sedat ile ünlü roman sanatçısı Ümmiye çıktı. Sanatçılar seslendirdikleri parçalarla izleyenleri coşturdu.

Eşi Oya Tatı ile birlikte etkinliğe katılan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ''Ülkemizin geçtiği şu zor günlerde, vatandaşlarımızın biran olsun rahatlayabilmesi sevindirici. Roman vatandaşlarımızla burada birlik olmak çok güzel. Ömrünüzün bahar güzelliğinde geçmesini diliyorum' derken, İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır da, ''Umarız tüm dünyada barış, huzur ve mutluluk içinde kardeşçe yaşamaya devam ederiz' dedi.

BAYRAKLILILAR KİBARİYE İLE COŞTU

İzmir'in birçok ilçesinde düzenlenen Hıdrellez etkinliklerinden biride Bayraklı Belediyesi'nin organize ettiği Kibariye konseri oldu. Etkinlik kapsamı'nda, Bayraklı rekreasyon alanını dolduran binlerce vatandaş, ünlü sanatçı Kibariye'nin verdiği halk konseriyle keyifli dakikalar yaşadı. Eşi Aliküçükbalçık'ında sahne kenarından izlediği Kibariye, yaklaşık 2 saat süre sahnede kalıp birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi.

İzmir'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Kibariye, ''Burada sizlerle olabilmeyi önce Allah'ıma sonra da sayın Belediye Başkanımız Hasan Karabağ'a borçluyum. Benim doyduyum yer İstanbul fakat doğduğum yer burası. Onun için İzmir'in yeri benim gönlümde her zaman ayrıdır. İzmir'i ve İzmirli hemşehrilerimi çok seviyorum' diye konuştu.

''BELEŞ TEPE' DİKKAT ÇEKTİ

Bayraklı İlçesi'nde bir eğlence mekanı (Arena) tarafından düzenlenen Volkan Konak konserini ücretsiz izlemek isteyen birçok vatandaş'ın oluşturduğu ''Beleş tepe' dikkat çekti. Sahneyi gören yüksek bir noktada toplanan kalabalık böylece konseri ücretsiz izledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir´De Hıdrellez Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement