İzmir'de İki Okulun Suyu Kesildi - Son Dakika
Yerel

İzmir'de İki Okulun Suyu Kesildi

İzmir'in Konak ilçesindeki 19 Mayıs İlköğretim Okulu ile Tınaztepe İlköğretim Okulu'nda su faturalarının ödenmediği gerekçesiyle İZSU tarafından üç gün önce suların kesildiği bildirildi.

05.01.2012 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Konak ilçesindeki 19 Mayıs İlköğretim Okulu ile Tınaztepe İlköğretim Okulu'nda su faturalarının ödenmediği gerekçesiyle İZSU tarafından üç gün önce suların kesildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların son 10 yıllık su borçlarının yapılandırıldığını, herhangi bir okulun su kullanımına ilişkin borcu bulunmadığını söyledi.

İZSU ile okullar arasında "yanlış anlaşılma" olduğunu kaydeden Üye, su borçlarının ödendiğine dair belgeleri İZSU ile paylaşacaklarını, görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Üye, "İZSU 'borcunuz var' diyor. Ama biz borçlarımızı ödedik. Okullara su verilmesi için İZSU'ya ödeme yapacağız ancak borca itiraz edeceğiz. En kısa sürede suların verilmesi için çaba harcıyoruz" dedi.

Rağip Üye, okullardaki yakıt durumuna ilişkin de bilgi verdi. Yakıt ihalesini kazanan firmanın dağıtım konusunda sıkıntı yaşadığını, bu nedenle bazı ilçelerdeki 3-4 okulun yakıt sorunu yaşadığını ifade eden Üye, sorunun kendisine iletilmesi üzerine firmayı harekete geçirerek okullara yakıtlarının ulaştırıldığını belirtti.

Yakıt konusunda okullara "yakıtınız size ulaştırılmadığında, sorun yaşadığınızda siz yakıt temin edin, faturasını bana gönderin" talimatını da verdiğini bildiren Üye, yakıtla ilgili sıkıntıların çözüldüğünü söyledi.

-Vali Kıraç-

İzmir Valisi Cahit Kıraç da Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba'yı kabulü sırasında gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, "konu hakkında bilgi sahibi olmadığını, gerekli incelemeyi yapacağını" söyledi.

Kıraç, okulların susuz ve elektriksiz kalamayacağını belirterek, "İZSU'nun görevi okulun suyunu kesmek değildir. Kaynak temin etme talepleri varsa bunu değerlendiririz" dedi.

İZSU yetkilileri ise okullara borçlarını ödemeleri için defalarca yazı gönderdiklerini kaydetti.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de İki Okulun Suyu Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement