İzmir'de, İkinci Öğretim Öğrencilerinin Harç Protestosu - Son Dakika
Güncel

İzmir'de, İkinci Öğretim Öğrencilerinin Harç Protestosu

İzmir\'de, İkinci Öğretim Öğrencilerinin Harç Protestosu

İzmir'de, sosyal paylaşım siteleri üzerindenh örgütlenen ikinci öğretim öğrencileri, kendileri için harçların kaldırılmamasını akşam saatlerinde yaptıkları eylemle protesto etti.

30.08.2012 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, sosyal paylaşım siteleri üzerindenh örgütlenen ikinci öğretim öğrencileri, kendileri için harçların kaldırılmamasını akşam saatlerinde yaptıkları eylemle protesto etti.

Üniversitelerde 1. eğitim ve açık öğretimde kaldırılan harçların 2. öğretimde de kaldırılmasını isteyen ve bu amaçla tüm yurtta sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen öğrenciler, akşam üzeri İzmir Metrosu'nun Bahribaba Parkı girişinde toplandı. Tüm yurtta yarın yapılacak eylemin İzmir'de sınavlar yüzünden bir gün önce yapıldığını belirten öğrenciler 2. öğretime uygulanan harçların kaldırılmamasını çeşitli sloganlarla protesto etti. Yaklaşık 200 kişilik grup daha sonra ellerinde dövizlerle Konak Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. SGK İzmir İl Müdürlüğü'nün Konak Meydanı'ndaki binası önüne kadar sloganlar atarak yürüyen grup adına basın açıklamasını Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi Cansu Güler yaptı. "Müjde" olarak açıklanan harçların kaldırılmasının AK Parti'nin yükseköğretim oyunu olduğunu söyleyen Güler, "AKP'nin müjde diye sunduğu parasız üniversiteden en yüksek harçları ödeyen 2. öğretimler ve yüksek lisans, doktora öğrencileri yararlanamayacak. Aslında AKP'nin, YÖK'te reform oyunu başlar başlamaz bu müjdeli haberi ile foyası da meydana çıktı" dedi. Harçların kaldırılmasının öğrencilerin parasız eğitim mücadelesinin bir ürünü olduğunu ifade eden Güler, parasız eğitimin harç olmadığını söyleyerek, "Harçlar paralı eğitimin sadece bir kısmı, yemek, kayıt parası, ulaşım, ders kitapları ve barınma ise diğer kısmıdır. Harçlar bu harcamaların küçük bir bölümünü oluşturmaktadır. Harçlar 2. öğretimde tamamen kaldırılmadan üniversitelilerin en temel yaşamsal ihtiyaçları karşılanmadan, vakıf üniversiteleri kapatılmadan eğitim parasız olamaz" diye konuştu. 2. Öğretim öğrencilerinin üniversitelerden daha pahalıya yararlandıklarını sözlerine ekleyen Güler, "1. ve 2. öğretim programları birbirinin aynısıdır. Pazarlık yok. 2. Öğretim harçları da kaldırılsın" dedi. Grup Güler'in konuşmasının ardından olaysız dağıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de, İkinci Öğretim Öğrencilerinin Harç Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement