İzmir'de Kırım Türkleri Referandumu Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Kırım Türkleri Referandumu Protesto Etti

İzmir\'de Kırım Türkleri Referandumu Protesto Etti

İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 'Vatan Kırım için Türkiye Kırım'a ses ver. İşgale son referanduma hayır' mitingi düzenledi.

15.03.2014 21:37  Güncelleme: 22:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, "Vatan Kırım için Türkiye Kırım'a ses ver. İşgale son referanduma hayır mitingi" düzenledi.

Ukrayna'nın Kırım Özerk bölgesinde parlamento ve başbakanlık binasının referandum talep eden silahlı gruplar tarafından işgal edilmesi ve 16 Mart 2014 tarihinde yapılması planlanan referandum, Alsancak'ta Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde protesto edildi. İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Ukrayna İzmir Fahri Konsolosluğu'nun desteğiyle düzenlenen basın açıklamasında Türk ve Kırım bayrakları taşındı. Basın açıklamasına Tatarlar ve soydaş Türk dernekleri, DSP Konak Adayı ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ile Ukrayna Fahri Konsolosu Çetin Güvercin de katıldı.

İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdim Boray yaptığı açıklamada, "Son günlerde Kırım'ın bu utanç verici işgaline bir ölçüde meşruiyet görüntüsü verebilmek ve bu saldırganlığa karşı koyan yegane yerli güç olan Kırım Tatar halkının direncini kırabilmek maksadıyla Kırım'ın Rusya hakimiyetine girmesi halinde onlara bir takım haklar ve imkanlar tanınacağı yolunda Rusya tarafından bazı kandırmaca teşebbüslere girişildiği görülmektedir. Kırım Tatarları Rusya hakimiyeti altında geçirdikleri iki asrı aşkın süre içinde neler yaşadıklarını ve defalarca yok olmanın eşiğine nasıl getirildiklerini asla unutmamışlardır" dedi.

"Sözde referandum ve buna katılmaları için Kırım Tatarlarına yapılan boş vaatler asla kabul edilemez" diyen Boray, "Kırım Tatarları, Kırım'ın asli ve tarihi sahipleridir ve bin bir zorlukla döndükleri vatanlarından bir daha göç etmeye hiç niyetleri yoktur. Temsil ettiği Kırım Tatar diasporası adına Kırım Derneği, bu yönde hareket eden kişi, kurum ve kuruluşları açıkça kınadığını ve Kırım'ın yabancı işgal güçlerinden derhal arındırılması ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün muhafazası dışında bir arayışın kesinlikle kabul edilemeyeceğini kamuoyuna arz eder" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Kırım Türkleri Referandumu Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement