İzmir'de Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İzmir'de Kültür Sanat

İzmir'de gelecek ay 4 tiyatro oyunu seyirciyle buluşacak.

30.11.2017 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de gelecek ay 4 tiyatro oyunu seyirciyle buluşacak.

İngiliz oyun yazarı John Osborne'un yazdığı, Özdemir Nutku'nun çevirdiği ve Necat Birecik'in rejisörlüğünü üstlendiği "Öfkeyle Bak Geçmişe" adlı oyun, 1-2 Aralık'ta İzmir Devlet Tiyatrosunda sahnelenecek.

Oyunda, iki dünya savaşı ve ardından gelen büyük buhran sonucu özellikle İngiltere'de derinleşen sınıf çatışması ortamında gelecek umudu kalmayan kahramanların hikayesi anlatılıyor.

İspanyol şair ve oyun yazarı Lope de Vega'nın yazdığı Adalet Cimcoz'un çevirdiği Barış Erdenk'in yönettiği "Çılgın Dünya" oyunu da 6 Aralık'ta İzmir'de prömiyer yapacak.

Oyunda, suç işlemiş bir asilzade Don Floriano'nun saklanmak için deli taklidi yaparak bir deli evine sığınmasını ve burada yaşadıkları anlatılıyor. Oyun, 16 Aralık'a kadar İzmir Devlet Tiyatrosunda sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İngiliz Patrick Barlow'un yazdığı, Mehmet Ergen'in çevirdiği "39 Basamak" adlı oyun Mehmet Birkiye'nin yönetiminde İzmirlilerle buluşacak.

Demet Evgar, Engin Hepileri, Bülent Şakrak, Okan Yalabık gibi tiyatrocuların rol aldığı oyun, 1 Aralık'ta Tepekule Kültür ve Kongre Merkezi'nde sahneye konulacak.

Oyun, Richard Hannay'ın, can sıkıntısını dağıtmak üzere gittiği bir tiyatroda tanıştığı Annabella ile Londra'dan İskoçya'ya uzanan komik, heyecanlı ve hareketli hikayesini anlatıyor.

Donald Bevan ve Edmund Trzcinski'nin yazdığı, Çağlar İşgören'in yönettiği "Kamp 17" oyunu da aralık boyunca Sahne Tozu Tiyatrosu'nda olacak.

Her hafta cuma, cumartesi ve cumartesi günü sahneye konulacak oyunda, Polonya'daki Nazi kampında esir tutulan ve kaçmaya çalışırken her defasında yakalanan Amerikalı ve İngiliz askerlerin aralarına sızan casusu yakalamaya çalışmaları konu alınıyor.

İZDOB'da çocuk müzikali

İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde (İZDOB) Haldun Özörten'in yazdığı ve sahneye koyduğu "Sihirli Dünya" çocuk müzikali 4 Aralık'ta Elhamra Sahnesinde çocuklarla buluşacak.

Oyuncu Sermiyan Midyat da "Sermiyan Midnight" ismini verdiği stand-up gösterisiyle bu akşam İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde sahneye çıkacak.

Sanatçı Manuş Baba, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle İzmir Narlıdere AKM'de sahne alacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İzmir'de Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement