İzmir'de Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Kültür Sanat

İzmir, Kültür Sanat Etkinlikleri Bakımından Konserler ve Sergilerle Dolu Yoğun Bir Haftayı Karşılamaya Hazırlanıyor

20.01.2011 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir, kültür sanat etkinlikleri bakımından konserler ve sergilerle dolu yoğun bir haftayı karşılamaya hazırlanıyor.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın (İZDSO), bu haftaki konserini Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve İZDSO'nun 16 yıl şefliğini üstlenen Rengim Gökmen yönetecek.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) yarın akşam verilecek konserin solistleriyse kemanda Sema Korkut ile viyolada Çetin Aydar olacak.

İZDSO, Gökmen yönetiminde Mozart ve Şostakoviç'in eserlerini yorumlayacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi ise bu hafta yine dolu bir programla izleyicinin karşısına çıkıyor.

İZDOB, bu akşam Elhamra Sahnesi'nde Strauss'un 'Cinderella' balesini yeniden izleyiciyle buluşturuyor. İtalyan koreograf Renato Zanella'nın koreografisiyle sahnelenecek balede, orkestrayı şef Tulio Gagliardo Varas yönetecek.

AASSM'nin Küçük Salonu'nda 22 Ocak Cumartesi akşamı Bizet'nin Carmen operasının müziklerinden derlenerek hazırlanan 'Carmen Carmen'dir' müzikli oyunu saat 20.00'de izleyicinin beğenisine sunulacak.

İZDOB, prömiyerini geçtiğimiz haftalarda yaptığı ve izleyiciden olumlu eleştiriler alan Verdi'nin Otello operasını 24 Ocak Pazartesi akşamı AASSM'de sahneleyecek. Otello, İZDOB Genel Müzik Direktörü Tulio Gagliardo Varas yönetiminde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi rejisörü Aytaç Manizade'nin rejisiyle sahneleniyor.

Elhamra Sahnesi'nde 25 Ocak Salı akşamı ise İZDOB solistlerinin katılacağı 'İzmir'in Unutamadıkları' başlığı altında özel bir konser verecek.

- İZMİR SANAT-

İzmir Sanat, bu hafta üç konsere ev sahipliği yapacak.

İzmir Sanat Büyük Salon'da yarın akşam Dragan Dautovski Quartet konseri dinleyiciyle buluşacak. Sanatseverler tambura, kaval, gajda Dragan Dautovski, vokalde Aleksandra Popovska, kaval ve tanburada Bajsa Arifovska ve perküsyonda Ratko Dautovski'yi dinleme olanağı bulacaklar.

Büyük Salon, 24 Ocak Pazartesi akşamı, bir başka quartet konserine kapılarını açacak. Kemanlarda Julia Igonina, Elena Kharitonova, viyolada Alexander Galkovsky ve çelloda Alexey Steblev'den oluşan New Russian Quartet'in konseri saat 20.00'de başlayacak.

İzmir Sanat'ta 26 Ocak Çarşamba akşamı sanatseverler kemanlarda Ende ve Emre Ünal ile viyolonselde Taylan Sarı'dan oluşan üçlünün konserini dinleyebilecekler.

- İZDT-

İzmir Devlet Tiyatroları (İZDT), bu hafta 4 salonda, ikisi çocuk oyunu olmak üzere 5 oyunla perdelerini tiyatroseverler için açacak.

İZDT'nin Konak Sahnesi'nde hafta boyunca 'Şili'de Av' adlı oyun izleyiciyle buluşacak.

Orhan Asena'nın yazdığı 'Şili'de Av', seçimle iktidara gelmiş Şili sosyalist hükümetinin Devlet Başkanı Salvador Allende'nin devrilmesi ve ölümünü anlatıyor.

Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi ise haftayı 'Çok Bilen Çok Yanılır' ile karşılayacak.

Recaizade Mahmut Ekrem'in yazdığı, Yılmaz Öğüt'ün günümüze uyarladığı ve Doğan Yağcı'nın yönettiği müzikli oyunda, çeşitli hilelerle insanları aldatan, sonunda da 'kendi kazdığı kuyuya düşen' Maraş Hakimi Azmi Efendi'nin öyküsü anlatılıyor.

Minik tiyatroseverler, aynı sahnede 23 Ocak Pazar günü 'Sakarca' adlı oyunu izleyebilecekler.

Karşıyaka Oda Tiyatrosu, 25 Ocak Salı ve 26 Ocak Çarşamba akşamları, 'Jeanne D'Arc'ın Öteki Ölümü' ile perdelerini açacak. Jeanne D'Arc'ın efsanesinden yola çıkan ve onun son gecesini yeniden kurgulayarak, din, vatanseverlik, insanlık onuru, adalet gibi kavramları bugünün bakış açısıyla bir kez daha sorgulayan oyun, çağdaş tiyatronun çarpıcı ve seçkin örnekleri arasında kabul ediliyor.

Perdelerini bu hafta sadece küçük tiyatro izleyicileri için açacak olan Konak Melek Ökte Sahnesi'nde hafta boyunca 'Edi'nin Annesi Nerede?' adlı oyun sahnelenecek.

- SERGİLER, ETKİNLİKLER-

Hatice Doğan'ın 'Çizgiler' adlı baskı resim sergisi, AKM Ege Sanat Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak.

İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi, dünden itibaren Grup Kare'nin resim sergisine ev sahipliği yapmaya başladı. Lale Temelkuran'ın 'Evvel Zaman İçinde Mekan İnsan İçinde' başlıklı resim sergisi de sanatseverlerle buluşmayı sürdürüyor.

İbrahim Bozkuş'un resim sergisi, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar Kültür Merkezi'nde bu hafta da ziyaret edilebilecek.

Pop müziğin sevilen ismi Göksel, yarın Noxx Stage'de konser verirken, Ooze Venue de rock müziğin genç temsilcisi Emre Aydın konserine ev sahipliği yapacak.

Minik izleyiciler, AKM Yunus Emre Salonu'nda yarın 'Taş Devri' adlı müzikli oyunu izleme olanağı bulacaklar.

Güzel Sanatlar Oyuncuları, minikler için 60 kişilik kadroyla hazırlanan 'Aslan Kral' müzikalini, 22 Ocak Cumartesi günü İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde küçük izleyicilerin beğenisine sunacak.

Karabağlar Belediyesi Çalıkuşu Kongre ve Sergi Salonu'nda Neşe Taner'in yağlı boya ve akrilik çalışmalarından oluşan kişisel resim sergisi, hafta boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

(SY-MV-BŞK-ZBD) - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement