İzmir'de Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İzmir'de Kültür Sanat

Bu yıl emsalleri arasında 32 ülkeden 58 kukla tiyatrosunun katılımıyla dünyanın en büyük festivalleri arasında yerini alan 10. İzmir Uluslararası Kukla Günleri, bugün başlıyor.

03.03.2016 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR - Bu yıl emsalleri arasında 32 ülkeden 58 kukla tiyatrosunun katılımıyla dünyanın en büyük festivalleri arasında yerini alan 10. İzmir Uluslararası Kukla Günleri, bugün başlıyor.

64 farklı oyunun İzmir'in hemen her yerine dağılmış 45 farklı gösteri mekanında 275 temsil yapacağı festival, 9 Nisan'a kadar her yaştan seyirciyi bekliyor.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) düzenlenen 23. İzmir Avrupa Caz Festivali de bu akşam Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM), İlhan Erşahin'in "İstanbul Sessions" projesi kapsamında vereceği konserle yapılacak. Erşahin'e, Alp Ersönmez bas, Turgut Alp Bekoğlu davul, İzzet Kızıl perküsyonla eşlik edecek.

Festivalde, 5 Mart Cumartesi günü piyanist Markus Horn, Alman dışa vurumculuk akımı ve korku sinemasının klasiklerinden 1922 yapımı "Nosferatu"nun gösterimi eşliğinde, film için yazdığı besteleri seslendirecek.

Klarnet sanatçısı Oğuz Büyükberber eşliğinde Vein Trio pazartesi, Agathe Jazz Quartet salı, Maria Kmetkova ve Pavol Bereza çarşamba, aynı mekanda sahne alacak.

!f Film Festivali İzmir ayağı da İzmirlileri, Türk ve dünya sinemasından bağımsız film seçkisini, pazar gününe kadar Cinemaximum Konak Pier'de sinemaseverlerle buluşturacak.

Diğer etkinlikler

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu akşam izleyicisinin karşısına, başrolünü Sertan Yetkinoğlu'nun üstlendiği "Çakırcalı Efe" adlı dans tiyatrosu ile çıkacak.

Çakırcalı Mehmet Efe'nin yaşamının konu edildiği, Yekta Oktay'ın sahne, Ali Hoca'nın orkestra yönetmeni olduğu oyunun librettosu Ebru Saçar'a, koreografisi Kadir Bengier'e, dekorları Gürcan Kubilay'a, ışık tasarımı Müfit Özbek'e ait.

Cumartesi ve pazartesi sahnelenecek üç perdelik opera "Madama Butterfly"da, 19. yüzyıl sonlarında Japonya'nın Nagazaki kentinde bir Amerikan subayı ile Japon kızının aşkı anlatılıyor.

Özlem Belkıs'ın yazdığı, Haldun Özörten'in sahnelediği "Kanlı Nigar" müzikali, çarşamba izleyicisiyle buluşacak.

İZDOB, ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel konser verecek.

Şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), yarın kornoda Mustafa Tuncay, kemanda Olgu Kızılay, viyolada Eftal Altun solistliğinde, AASSM'de sahne alacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu ise Konak Sahnesi'nde "Eşek Kulaklı Kral Midas", "Süleyman ve Öbürsüler" ve "Kurban", Urla Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi'nde "Kadın Sığınağı"nı sahneleyecek.

Sergiler

Dünyaca ünlü savaş fotoğrafçısı Robert Capa'nın "Kanın Beyaz Sesi" adlı retrospektif sergisi 4 Mart'ta Folkart Gallery'de İzmirli sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 15 Mayıs'a kadar gezilebilir.

Leyla Yıldırım'ın "Tekstil ve Moda Tasarım Sergisi" Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde 12 Mart'a, Mehmet Ünal'ın "Almancılar" fotoğraf sergisi Atatürk Kültür Merkezi'nde18 Mart'a, Elif Şenel'in "Post - Panoptikon" isimli resim sergisi AASSM'de 19 Mart'a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İzmir'de Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement