İzmir'de Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İzmir'de Kültür Sanat

İzmir'de, 24'üncüsü düzenlenen İzmir Avrupa Caz Festivali, bu hafta Fransız caz sanatçısı Marie Mifsud'un performansıyla renklenecek.

02.03.2017 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, 24'üncüsü düzenlenen İzmir Avrupa Caz Festivali, bu hafta Fransız caz sanatçısı Marie Mifsud'un performansıyla renklenecek.

"Fransız şansonlarının kraliçesi" olarak anılan Mifsud, ilk olarak 8 Mart Çarşamba günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) küçük salonda sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Marie Mifsud'a konserde, davulda Adrien Leconte, kontrbasta Victor Aubert, piyanoda Thibault Gomez ve flütte Quentin Coppalle eşlik edecek.

Mifsud, 9 Mart Perşembe günü ise İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde, Fransız yazar Boris Vian'ın şiirlerinden oluşan bir kompozisyon sunacak.

Festival kapsamında, Otto Hejnic Trio 4 Mart Cumartesi, Triple Ace-Colours in Jazz ise 6 Mart Pazartesi günü AASSM küçük salonda cazseverlerle buluşacak.

"Kukla Köprüler Kurar"

Bu yıl 11'incisi düzenlenen İzmir Uluslararası Kukla Günleri ise bugünden itibaren kapılarını sanatseverlere açtı.

Amerika'dan Almanya'ya, Fransa'dan Güney Kore'ye kadar 20 farklı ülkeden sanatçının katılımıyla renklenecek festivalin bu yılki sloganı "Kukla Köprüler Kurar" olarak belirlendi.

Her yaştan izleyiciye hitap etme özelliği taşıyan festivalde, bu yıl 40 kukla tiyatrosu topluluğu 42 gösteriyi 45 kapalı ve açık gösteri mekanında 176 kez sahneleyecek.

19 Mart'a kadar sürecek festivalin detaylı programına "www.izmirkuklagunleri.com" internet adresinden ulaşılabilir.

Senfoni konserleri

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), mart ayının ilk konserinde viyolonsel sanatçısı Poyraz Baltacıgil eşliğinde sahneye çıkacak.

İtalyan şef Antonio Pirolli yönetimindeki konserde Rober Schumann'ın "Viyolonsel Konçertosu" ve Felix Mendelssohn Bartholdy'nin 4 Nolu senfonisi seslendirilecek. Konser, yarın akşam AASSM'de verilecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi, 3-4 Mart'ta "Şahane Düğün" oyununu seyirciyle buluşturacak. Tiyatro, 7, 8, 9 Mart'ta da "Ermişler ya da Günahkarlar" oyununu tiyatro severlerin beğenisine sunacak.

AASSM'de 9 Mart'ta Münir Nurettin Selçuk ve Timur Selçuk'un şarkılarıyla nostalji rüzgarı esecek. Timur Selçuk'un yönetiminde Bodrum Oda Orkestrası'nın sahne alacağı konserde, Münir Nurettin Selçuk ve Timur Selçuk'un eserleri yeni düzenlemeleriyle icra edilecek.

Sergiler

Gülçin Günaydın'ın baskı resim sergisi ve Hıdır Kızgın'ın "Ahşabın Dokusundaki Gizem 10" fotoğraf sergisi, İzmir Resim Heykel Müzesi'nde ziyaret edilebilecek.

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneğinin "30. Yıl Fotoğraf Sergisi", 6 Mart'a kadar Kültürpark Sanat Galerisi'nde gezilebilecek.

İzmir Fransız Kültür Merkezi, İtalyan Konsolosluğu iş birliğiyle, sanatçılar Francesco Rugi ve Silvia Quintanilla'nın "RGB: Fantastik Bir Yolculuk" sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, 26 Mayıs tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

AASSM'de ise "İDE Uluslararası Resim ve Heykel Sergisi ile "24. İzmir Avrupa Caz Festivali 15. Caz Afiş Yarışması Sergisi" ziyarete açık olacak.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement