İzmir'de Kurtuluş Coşkusu (2) - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Kurtuluş Coşkusu (2)

İzmir\'de Kurtuluş Coşkusu (2)

Kocaoğlu: İZMİR DAİMA MUSTAFA KEMAL'İN KENTİ İzmir'in kurtuluş günü kutlamalarının son bölümü Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

09.09.2014 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaoğlu: İZMİR DAİMA MUSTAFA KEMAL'İN KENTİ

İzmir'in kurtuluş günü kutlamalarının son bölümü Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuştu. Kocaoğlu, kuruluşun, barışın, özgürlüğün, doğuşun, dirilişin ve Cumhuriyet'in kenti İzmir'in, bugün bambaşka bir sabaha uyandığını söyledi.

Aziz Kocaoğlu, "Kan ve gözyaşı imtihanından yüz akı ve onurla çıktığımız o unutulmaz günün 92. yılındayız. Bugün İzmir, Hasan Tahsin oldu. Asteğmen Besim, Yüzbaşı Şerafettin, Binbaşı Salih Bozok oldu. Bugün İzmir, Fahrettin ve Mürsel Paşa oldu. Fevzi Paşa oldu, İsmet Paşa oldu. ve bugün İzmir, Mustafa Kemal oldu. Ne mutlu bize ki, ateşin ve yoklukların üstesinden gelerek küllerinden yepyeni bir ülke yaratmış, olağanüstü bir halkın çocukları olarak doğduk. ve bu destanın simge kenti İzmir'de yaşıyoruz. Bizim için, bundan büyük onur yoktur. Selam olsun bu destanı yaratanlara ve yaşatanlara" diye konuştu. Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Sevgili Atam, bilmelisin ki İzmir ve İzmirliler, gösterdiğin çağdaş uygarlık yolunda ilerliyor, kurmuş olduğun Cumhuriyet değerlerini ödün vermeksizin koruyor, savunuyor. Bilmelisin ki İzmir ve İzmirliler, seni, en az senin İzmirlileri sevdiğin kadar seviyor. Değerlerimize, malımıza, mülkümüze sahip çıkıyoruz. Onların yok pahasına elden çıkarılmaması için canla, başla mücadele ediyoruz. Bize ağır bedeller ödenerek emanet edilmiş İzmir'i, gelecek kuşaklara, övünecekleri ve içinde yaşamaktan mutlu olacakları bir kent olarak bırakmayı, hem tarihi hem de ahlaki ve vicdani bir ödev ve yurtseverlik gereği olarak görüyoruz. Çağdaş Türkiye'nin sembol ismi İzmir'imizle övünüyor ve kentimizin üstüne titriyoruz. İzmirli olmanın ve İzmir'de yaşamanın özel bir anlam taşıdığını da iyi biliyoruz. ve bu gerçeği herkesin çok iyi anlamasını, İzmir duruşunun ne olduğunu, İzmirliler'in hassasiyetlerini, önceliklerini ve vazgeçilmezlerini artık çok iyi öğrenmelerini istiyoruz. Unutmayın, İzmir, daima Mustafa Kemal Atatürk'ün kenti olmuştur ve öyle kalacaktır. Bu olağanüstü mirası bize bırakanları, o yiğit insanları, bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Yaşasın İzmir, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti."

Aziz Kocaoğlu'nun "Tarihimize saygı duyuyor ve geleceğe umutla bakıyoruz. Değerlerimize, malımıza, mülkümüze sahip çıkıyoruz. Onların yok pahasına elden çıkarılmaması için canla, başla mücadele ediyoruz" sözleriyle de protokolde kendisini dinleyen Vali Mustafa Toprak'a mesaj verdiği yorumları yapıldı.

Tören, kent orkestrası ve Türk Halk Müziği sanatçısı Vildan Turan'ın mini konseri ve halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Kurtuluş Coşkusu (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement