İzmir'de Metrekareye 125 Kilogram Yağış - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Metrekareye 125 Kilogram Yağış

İzmir'de şiddetli sağanak, son 24 saatte bazı ilçelere metrekareye 125 kilograma kadar yağış bıraktı.

11.01.2019 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de şiddetli sağanak, son 24 saatte bazı ilçelere metrekareye 125 kilograma kadar yağış bıraktı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre 2 gündür İzmir'in özellikle güney bölgesinde yoğunlaşan şiddetli yağış ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi.

Açıklamada, İzmir Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre son 24 saatte Torbalı'nın Ovacık Mahallesi metrekareye 125,7 kilogram, Bayındır Çınardibi Mahallesi 115,2 kilogram, Kemalpaşa ise 88,2 kilogram yağış aldı.

Yağış ve fırtınanın etkili olması nedeniyle Büyükşehir ekipleri, 1220 personel ve 500'e yakın araçla sıkıntı yaşanan bölgelere müdahale etti.

Ocak ortalamasına 11 günde yaklaştı

Öte yandan İzmir'de 1938-2017 yılları ocak ayı yağış ortalamasının 133,2 kilogram olması ve ocakın ilk 11 gününde metrekare başına 121,9 kilo yağış düşmesi de dikkat çekti.

Meteoroloji uzmanları, yağışların bugün ve yarın da devam edeceğini, ay sonuna kadar kente "uzun yıllar ortalamasının" çok üzerinde bir yağış beklendiğini bildirdi.

Fırtına da etkili oldu

İzmir'de şiddetli fırtına da yaşamı olumsuz etkiledi.

Rüzgarın hızı Karaburun'da dün sabah saatte 103,7 kilometre olarak tespit edildi. Rüzgarın hızı Gümüldür'de saatte 94, Narlıdere'de 93, Mordoğan'da 88, Altındağ'da 81, Urla'da 79, Foça'da ise 78 kilometre olarak ölçüldü.

Öte yandan Buca Yeşildere'deki Atatürk maskının altından kopan bir kaya parçasının demiryolu hattına düşmesi nedeniyle İZBAN seferleri aksadı.

Kemalpaşa'da Yiğitler- Kurudere yolunda toprak kayması nedeniyle Büyükşehir ekipleri çalışma başlattı. Ansızca'da mahsur kalan 6 kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Armutlu-Çarşıklı mevkisinde duvar göçmesi nedeniyle yol bir süreliğine kapandı.

Ödemiş'te de yağış ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Enerji nakil hatları zarar gördü. Bıçakçı Mahallesi'nde arazide mahsur kalan 4 kişi, Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve bölgeye gönderilen iş makineleriyle kurtarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Metrekareye 125 Kilogram Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement