Smyrna Antik Kenti kazılarında mitolojik varlık Satyros'un kabartması bulundu - Son Dakika
Kültür Sanat

Smyrna Antik Kenti kazılarında mitolojik varlık Satyros'un kabartması bulundu

İzmir'de Smyrna Antik kenti kazıları sırasında mitolojik bir varlık olan ve elinde avcı sopası bulunan Satryros'un kabartması bulundu.

07.08.2020 17:53  Güncelleme: 21:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Smyrna Antik Kenti kazıları sırasında mitolojik bir varlık olan Satyros'un kabartmasının bulunduğunu açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar Dairesi Başkanlığı sosyal medya hesabından Smyrna Antik Kenti kazılarına ilişkin son gelişmeleri paylaştı.

İzmir'de mitolojik varlık Satyros'un kabartması bulundu

MİTOLOJİK VARLIK SATRYROS'UN KABARTMASI BULUNDU

İzmir Smyrna Tiyatrosu sahne binası kazılarında mitolojik bir varlık olan ve elinde avcı sopası (Lagobolon) bulunan genç bir Satryros kabartması bulunduğu bildirildi. Açıklamada, tarihe dokunmak için kazı çalışmalarının sürdürüleceği kaydedildi.

İzmir'in son 3 bin yıllık tarihinin izlerini taşıyan Smyrna Antik Kenti kazıları Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi tarafından yürütülüyor.

İzmir'de mitolojik varlık Satyros'un kabartması bulundu
Smyrna Antik Kenti kazılarında mitolojik varlık Satyros\'un kabartması bulundu
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Smyrna Antik Kenti kazılarında mitolojik varlık Satyros'un kabartması bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • turgut: demekki tanrılar varmış 4 15 Yanıtla
  • Can: Zamanda yolculuk. Harika! 8 0 Yanıtla
  • KEFENİN CEBİ YOK ALLAH BÜYÜK : hurafeler sizi 0 2 Yanıtla
  • Ff: Adam tanrı olsa toprağın altında bu kadar yol niye durmuşlar kendini kurtarsaydı 0 1 Yanıtla
  • satovic: Hayret bu zamana kadar nasıl bulunamayıpta yatlarla yurt dışına çıkartılmamış şaşırdım. 1 0 Yanıtla
  • ganimet: tanrı yaratandır yardım eden ve hertürlü sonsuz gücü olandır. bu putların kendine faydası yok toprak altında kendilerini bile çıkaramıyorlar gördüğünüz toprak altında yardıma muhtaç ve size hiçbir fayda dahi sağlamayan putlara tapmak ha lütfen az biraz daha derin ve geniş düşünün. insanların eliyle yaptığı eser olur sanat olur güzellik olur ancak adına tanrı diymezsiniz. çünkü tanrının tavramı ve mana çok daha başkadır 0 0
  • Basbug: Madem tanrıymış neden ölmüş turgut . ALLAHTAN BAŞKA İLAH YOKTUR . 0 0
  • yanke: ne bicim tanrı bu çıkamamış yerin altından bir kulmu çıkarmış bunu şimdi 0 0 Yanıtla
  • Fikret : Ne güzel sanatlar. 0 0 Yanıtla
  • by_x: eyvah eyvah gömücülere yeni bir sit alanı... bunlar giderken doğal afet değilse neden tahrip edip gömüp giderler ki? 0 0 Yanıtla
  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı
    00:41 Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı

    Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü'nün (BİSAK) ev sahipliğinde düzenlenen 'Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı' etkinliği, üniversitenin Güney Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler ve akademisyenlerin de katıldığı etkinliğe 3 bini aşkın kişi katıldı. İftarın ardından katılımcılar cemaatle akşam namazı kıldı ve toplu dua etti.

  • Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı
    00:09 Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı

    Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun başrollerini paylaştığı Eflatun filminin galası Torun Center'da gerçekleştirildi. Yönetmen Cüneyt Karakuş, filmin senaryosunun 2013'te kaleme alındığını ve pandemi öncesi çekimlerin tamamlandığını belirtti. Film, görme engelli bir kadının saf ve gerçek aşkı bulma hikayesini anlatıyor. Ayrıca, film Japonya, Kırgızistan, Bangladeş ve Fransa gibi ülkelerde de gösterildi.

  • Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi
    23:04 Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında, depremzede çocuklar için Karagöz-Hacivat gösterisi düzenlendi. Gölge oyunu sanatçısı Hüseyin Yozgatlı tarafından sunulan gösteri, çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Gösteriyle çocukların yüzleri güldürülmeye çalışıldı.


Advertisement