İzmir'de Muharrem İftarı Verildi - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Muharrem İftarı Verildi

İzmir'de, Evrensel Alevi Bektaşi Birliğinin Muharrem iftarında inanç önderleri bir araya geldi.

29.09.2017 21:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Evrensel Alevi Bektaşi Birliğinin Muharrem iftarında inanç önderleri bir araya geldi.

İzmir'de bir otelde düzenlenen programa, AK Parti İzmir milletvekilleri Hüseyin Kocabıyık, Necip Kalkan, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın yanı sıra AK Parti belediye meclisi üyeleri, ilçe müftüleri, Caferi dedeler, Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları da katıldı.

Programda, edilen duaların ardından muharrem orucu açıldı.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, inancına göre dünyadaki herkesin Hazreti Adem ile Hazreti İbrahim'in torunu, Hazreti Muhammed'in ümmeti olduğunu belirterek, "Benim gözümde gerçek Alevi, gerçek bir Sünni, gerçek bir Sünni de gerçek bir Alevidir. Biz bütün semah, cem törenlerinde, zikirlerimizde 'Ya Allah, ya Muhammed ve ya Ali deriz." diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık da Kerbala'da şehit edilen Hazreti Hüseyin'in adını taşıdığına dikkati çekerek, "Bu millet peygamberin torunlarını şehit eden Yezid'i lanetlemiştir. Bu ülkede ehlibeyt sevgisi sürekli artmıştır. Bizim hükümetimiz döneminde 7 Alevi çalıştayı düzenledik. Bazı sorunların çözümü konusunda yoğun çabalar sarfettik." dedi.

Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Şahin, farklı inanç önderlerini bir araya getirerek bu yemekte dünyaya barış ve kardeşlik mesajı vermek istediklerini dile getirerek, "Bu ülke hepimizin. Kardeşliğimizin devamı için ayrışmadan kucaklaşmak için bir aradayız. Riskli ve tehlikeli bir dönemden geçiyoruz. Kucaklaşmaya ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Rabbim kardeşliğimizi bozmasın." ifadelerini kullandı.

Muharrem yemeği zakirin, saz eşliğinde söylediği deyişlerle devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Muharrem İftarı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement