İzmir Merkezli 45 İlde Muvazzaf Askerlere FETÖ Operasyonu: 117 Asker İçin Yakalama Kararı - Son Dakika
Güncel

İzmir Merkezli 45 İlde Muvazzaf Askerlere FETÖ Operasyonu: 117 Asker İçin Yakalama Kararı

İzmir merkezli 45 ilde FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, çoğunluğu muvazzaf asker 117 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

29.09.2017 08:52  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, sözde mahrem abilerle ankesörlü telefonlardan konuştukları belirlenen 117 muvazzaf askere yönelik operasyon yapıldı. Çok sayıda subay ve astsubayın gözaltına alındığı belirtildi.

117 ASKER İÇİN YAKALAMA KARARI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Berkant Karakaya tarafından yürütülen FETÖ'nün TSK içindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 98'i muvazzaf ve 19'su meslekten ihraç edilen asker hakkında yakalama kararı verildi.

45 ADRESE OPERASYON DÜZENLENDİ

Bu kişilere yönelik olarak İzmir il merkezi ve ilçelerindeki 45 adrese operasyon düzenlendi. Çok sayıda askerin gözaltına alındığı, operasyonun devam ettiği belirtildi. Haklarında gözaltı kararı verilen askerlerin, 2010 ile 2016 yılları arasında İzmir'deki Kara, Hava ve Deniz Komutanlığı'na bağlı birlikler ile jandarma ve sahil güvenlik teşkilatında görev yaptıkları öğrenildi.

"MAHREM ABİLERLE" KONUŞTUKLARI TESPİT EDİLDİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturmada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki örgüt üyelerinin, 'mahrem abilerle' ankesörlü telefonlardan konuştukları saptandı. Bu yöndeki araştırmalarda subay ve astsubaylardan oluşan 268 muvazzaf askerin kimlikleri saptandı. Bunlardan birçoğunun, geçen yıl 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında tutuklandığı, ancak 117 kişi hakkında hiçbir işlem yapılmadığı ortaya çıktı.

KRİTİK BİRİMLERDE GÖREV YAPMIŞLAR

Bu personelden bir kısmının Genelkurmay, kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında subay ve astsubay rütbesinde kritik birimlerde görev yaptıkları ortaya çıktı.

Şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

İSTANBUL'DA BYLOCK OPERASYONU: 60 GÖZALTI VAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan haklarında gözaltı kararı bulunan ve örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı oldukları tespit edilen kişilere yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 94 kişiden 60'ı gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda dijital materyallere el konuldu. Polis, firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. -

İzmir Merkezli 45 İlde Muvazzaf Askerlere FETÖ Operasyonu: 117 Asker İçin Yakalama Kararı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Merkezli 45 İlde Muvazzaf Askerlere FETÖ Operasyonu: 117 Asker İçin Yakalama Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement