İzmir'de Okul Servisinde Unutulan Çocuğun Ölmesi - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Okul Servisinde Unutulan Çocuğun Ölmesi

İzmir'in Çiğli ilçesinde okul servis minibüsünde unutulduktan sonra yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümünde ihmali olduğu iddia edilen kişilerle ilgili hazırlanan iddianame, Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

16.10.2017 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Çiğli ilçesinde okul servis minibüsünde unutulduktan sonra yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümünde ihmali olduğu iddia edilen kişilerle ilgili hazırlanan iddianame, Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Sakin'in "yüksek sıcaklıkta kapalı ortamda kalmasına bağlı hipertermi (vücut ısısının aşırı yükselmesi) sunucunda" hayatını kaybettiğine dair İzmir Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı tarafından düzenlenen otopsi raporuna yer verildi.

Olayla ilgili tespitlerin de yer aldığı iddianamede, özel anaokulunun kurucusu olduğu belirlenen Yurdagül İşgören'in yönetmeliklere aykırı şekilde 18 yaşındaki lise eğitimini henüz tamamlamamış olan D.K'yı servis aracında "servis ablası" olarak görevlendirdiğine işaret edildi.

İddianamede, servis şoförü Taner İşgören'in de diğer çocukların araçtan indirilmesine rağmen araçta unutulan Alperen Sakin'i fark etmediği, yaşları itibarıyla küçük olan çocukların servis aracında unutulup unutulmadığını kontrol etmeden aracı okulun yanındaki park alanına kilitlediği vurgulandı.

Okul Müdürü B.G'nin de yönetmeliklere aykırı şekilde "servis ablası" olarak D.K'nin görevlendirilmesini onayladığının kaydedildiği iddianamede, servis aracı olarak kullanılan minibüsün de "okul servis araçları hizmet yönetmeliği"ne uygun olmağı belirtildi.

Yurdagül İşgören'in isteği üzerine sanıklardan A.S'nin Taner İşgören'i telefonla arayarak "anaokulundaki kamera kayıt cihazını sökerek eski kamera kayıt cihazını takmasını" söylemesi üzerine, Taner İşgören'in gerçeğin ortaya çıkmasını engellediği, olayı aydınlatabilecek nitelikteki kamera görüntülerinin izlenmesini engellediği, kamera kayıt cihazını sakladığının da soruşturma evrakından anlaşıldığı bilgisi iddianamede yer aldı.

Sanıklardan A.S'nin yine Yurdagül İşgören'in yönlendirmesiyle okulda usta öğretici olarak görev yapan A.G'yi de telefonla aradığı bilgisine yer verilen iddianamede, bu görüşmede A.S'nin "Hiçbir şekilde doğruyu söylemeyeceksin, yatakta olduğunu, uyandırdığınızda uyanmadığını söyle, doğruyu söylersen meslek hayatın biter" demesi üzerine Çiğli Polis Merkezi Amirliğinde ifade veren A.G'nin de bu isteğe uyarak doğruyu söylemediğinin tespit edildiği belirtildi.

6 sanık hakkında ceza talep edildi

İddianamede ayrıca, A.G'nin usta öğretici olarak görev yaptığı okulda sabah denetim ve yoklama yapmayarak Alperen Sakin'in serviste unutulduğunun geç farkedilmesine sebebiyet verdiği de vurgulandı.

Hazırlanan iddianamade, okulun kurucusu Yurdagül ve servis şoförü eşi Taner İşgören'in 3 yıldan 14 yıla kadar, servis ablası olarak çalıştırılan D.K. ile okul müdürü B.G'nin 3 yıldan 9 yıla kadar, usta öğretici A.G'nin 2 yıldan 5 yıla kadar, A.S'nin ise 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Olay

İzmir'in Çiğli ilçesinde 15 Ağustos'ta, anaokuluna gitmek için sabah saatlerinde evden alınan ancak unutulduğu okul servis minibüsünde baygın bulunan 3 yaşındaki Alperen Sakin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Alperen'i anaokuluna götüren servisin şoförü Taner İşgören ile servis görevlisi D.K. ifadesi alınmak üzere gözaltına alınmıştı. Taner İşgören, "Dikkat ve özen hükümlülüğüne aykırı davranma ile ölüme sebebiyet verme" suçundan tutuklanmış, D.K, serbest bırakılmıştı.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığınca okul müdürü Yurdagül İşgören ile D.K. hakkında yakalama kararı çıkarılmış, savcılıktaki ifadelerinin ardından Yurdagül İşgören tutuklanmış, D.K. ise adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü de idari soruşturma başlatarak müfettiş görevlendirmişti. Küçük çocuğun ölümüne ilişkin yürütülen idari soruşturma çerçevesinde anaokulunun kapatılmasına karar verilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Okul Servisinde Unutulan Çocuğun Ölmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karaman İl Su Kurulu Toplantısı Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim Başkanlığında Gerçekleştirildi
    15:56 Karaman İl Su Kurulu Toplantısı Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim Başkanlığında Gerçekleştirildi

    Karaman İl Su Kurulu Toplantısı, Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim başkanlığında yapıldı. Toplantıda su kullanımı ve sektörel sorunlar ele alındı. Sarıibrahim, yerel yönetimlere, merkezi yönetime ve bölge yönetimlerine önemli görevler düştüğünü belirtti. İlgili kurumlarca sunumlar yapıldı.

  • Çorum'un Oğuzlar ilçesinde çıkan yangında 10 dekar ağaçlık alan zarar gördü
    15:56 Çorum'un Oğuzlar ilçesinde çıkan yangında 10 dekar ağaçlık alan zarar gördü

    Çorum'un Oğuzlar ilçesine bağlı Çavdarlar mevkisinde Ahmet Madan'a ait ceviz bahçesinde çıkan yangında, temizlik amacıyla yakılan ateşin çevreye dağılması sonucu 10 dekar ağaçlık alan zarar gördü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ve itfaiye ekipleri, sarp arazi nedeniyle yangın bölgesine ulaşamadı. Ancak itfaiye ekipleri kendi imkanlarıyla yangın yerine ulaşarak müdahale etti. Vatandaşların da yardımıyla yangın söndürüldü. Oğuzlar Belediye Başkanı Mustafa Cebeci de yangın söndürme çalışmalarına katıldı ve yangının kontrol altına alındığını belirtti.

  • Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen yakalandı, 2 kişi gözaltına alındı
    15:55 Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen yakalandı, 2 kişi gözaltına alındı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin düzenlediği operasyonda, Afganistan uyruklu 29 düzensiz göçmen yakalandı ve yasal işlem başlatıldı. Gözaltına alınan 2 şüphelinin ise jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Düzce'de konut satışı Mart ayında düştü
    15:55 Düzce'de konut satışı Mart ayında düştü

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Düzce'de bir önceki yıla göre konut satışı Mart ayında düşüş gösterdi. 2024 yılı Mart ayında 508 konut satılırken, geçen yıl bu rakam 604 olarak kaydedilmişti.

  • Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'e hayırlı olsun ziyareti atlı gerçekleşti
    15:55 Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'e hayırlı olsun ziyareti atlı gerçekleşti

    Körfez ilçesinde yaşayan Sümmani Yılmaz, tekrar Belediye Başkanı seçilen Şener Söğüt'e hayırlı olsun ziyaretine atıyla gitmeyi tercih etti. Söğüt, Yılmaz'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

  • Akşehir'de Elektrik Direğine Çarpan Araçta 1 Kişi Hayatını Kaybetti
    15:55 Akşehir'de Elektrik Direğine Çarpan Araçta 1 Kişi Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Akşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Yümel Şahin'in kullandığı hafif ticari araç, Değirmenköy Mahallesi yakınlarında elektrik direğine çarptı. Kazada Şahin ile araçtaki Fatih Çiftçi ve Ali Köse yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak yaralılardan Ali Köse, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

  • Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Temizlik Personeli Şiir Kitabı Çıkardı
    15:55 Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Temizlik Personeli Şiir Kitabı Çıkardı

    Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan temizlik personeli Muhammed Ali Fikri, ilk şiir kitabını çıkardı. Fikri, Hz. Ali'nin (R.a.) 'Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirin' sözünden yola çıkarak yazdığı kitabın ilk baskısını hastane Destek ve Kalite Müdürü Tülay Kaya'ya hediye etti. Kitap, ebeveynler için kişisel gelişim anekdotları ve çocuk yetiştirme ile ilgili yazıları da içermektedir.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesindeki kırsal afet konutları inşaat alanında incelemelerde bulundu
    15:55 Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesindeki kırsal afet konutları inşaat alanında incelemelerde bulundu

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesine bağlı Yağızatlı ve İncirli Köyleri için yapılan kırsal afet konutları inşaat alanını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Varol, konutların tamamlandığında köylerde yaşam kalitesini artıracaklarını ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

  • Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, damızlık sığır ithalatı denetimlerini sürdürüyor
    15:54 Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, damızlık sığır ithalatı denetimlerini sürdürüyor

    Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçede gerçekleştirilen damızlık sığır ithalatıyla ilgili denetimlerini sürdürüyor. İşletmelerin ithal edilen sığırların sağlık durumunu, bakım şartlarını ve belirlenen standartlara uygunluğunu kontrol etmek amacıyla Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede gerçekleştirilen damızlık sığır ithalatıyla ilgili denetimler devam ediyor. Müdürlük ekipleri, işletmelerin gerekli hijyen ve sağlık standartlarına uyup uymadığını, hayvanların sağlık durumlarını ve gerekli veteriner sağlık raporlarını detaylı bir şekilde inceliyor. Denetimlerde, hem sığır ithalatının kalitesini ve güvenilirliğini artırmak hem de tüketicilerin sağlığını korumak için büyük önem taşıdığının vurgulanırken, vatandaşların da bu tür denetimlerde gördükleri herhangi bir olumsuz durumu müdürlüğe bildirmesi çağrısında bulunuldu.

  • Sivasspor, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü
    15:54 Sivasspor, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü

    Sivasspor, bugün Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde yaptığı antrenmanla Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü. Antrenmanda ısınma hareketleri, pas çalışmaları, çıkış koşuları, şut çalışması ve taktik maçı yapıldı. Sivasspor, yarın basına ve taraftara kapalı yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek. Sivasspor ile Fenerbahçe, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Sivas 4 Eylül Stadı'nda karşılaşacak.

  • Doğanşehir Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi eklendi
    15:54 Doğanşehir Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi eklendi

    Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram'ın talimatıyla, Doğanşehir Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan T.C. ibaresi eklenmiştir.


Advertisement