İzmir'de Partilerin Adayları Aralık Ayında Netleşecek - Son Dakika
Politika

İzmir'de Partilerin Adayları Aralık Ayında Netleşecek

İzmir\'de Partilerin Adayları Aralık Ayında Netleşecek

İzmir'de yerel seçim öncesi partilerin aday belirleme çalışmaları son aşamaya geldi AK Parti'de Beydağ dışında kalan 29 ilçe belediye başkanlığı için 155 aday adayının başvuruda bulunduğu İz...

14.11.2013 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UFUK KIRABALI - Türkiye genelinde 2014 Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimlerinde, sonucu en fazla merak edilen merkezlerden İzmir'de, partilerin büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını belirleme çalışmalarında sona gelindi.

Büyükşehir belediye başkanlığı görevini iki dönemdir CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun yürüttüğü İzmir'de, 2014 mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimlerinde büyükşehir belediye başkanlığını hangi partinin kazanacağı merakla bekleniyor.

İzmir'de, yerel seçimler için parti bazında yapılan değerendirmelerde, büyükşehir belediye başkanlığını kazanması muhtemel en güçlü partiler olarak CHP ve AK Parti gösterilirken, MHP'nin de bu yarışta yer alabilmesi için güçlü bir adayla çıkması görüşü dile getiriliyor.

CHP'de durum

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, adaylarını il genelinde tüm mahallerde seçmen profiliyle uyumlu şekilde belirlenecek deneklerle örnekleme yöntemiyle yapılacak anket çalışmasından yola çıkarak genel merkez ataması şeklinde belirleyecek CHP'de, halen büyükşehir belediye başkanlığı için 5 aday resmi başvuruda bulundu.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, eski CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, diş hekimi Cemal Zafer Gürbüz ile Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ın aday adaylığı dosyası sunduğu CHP'de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise henüz yeniden aday olduğunu açıklamadı.

Kocaoğlu'ndan sonra adı en çok anılan kişi Soyer

Kocaoğlu'nun yanı sıra adaylık başvurusunda bulunmamasına karşın CHP'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen bir diğer isim de halen Seferihisar Belediye Başkanlığı görevini yürüten Tunç Soyer.

Soyer'in, Seferihisar Belediye Başkanlığı için de aday olması nedeniyle Kocaoğlu'nun aday olmaması halinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı yönünde değerlendirmelerin yapıldığı CHP'de, Seferihisar, 30 ilçe içerisinde CHP'nin hiç aday adaylığı başvurusu yapılmayan belediye başkanlığı olmasıyla da dikkati çekiyor.

CHP'de, Seferihisar dışında 29 ilçe belediye başkanlığı için toplam 196 aday adayı başvuruda bulundu.

CHP'den en fazla belediye başkan aday adayının başvuruda bulunduğu ilçe 18 kişiyle Çiğli oldu. Bu ilçeyi 16 aday adayıyla Buca, 14 aday adayıyla Menderes, 13 aday adayıyla Çeşme izledi. Hiç aday adayının çıkmadığı Seferihisar dışında en az sayıda aday adaylığı başvurusu ise 1 adayla Beydağ, 2 aday adayıyla Bergama, Kiraz, Narlıdere ve Ödemiş ilçelerinde oldu.

AK Parti'de Bakan Yıldırım beklentisi

AK Parti ise İzmir'de büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını, teşkilat içerisinde yapılacak temayül yoklaması dikkate alınarak genel merkezce yapılacak atamanın sonucunda belirleyecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hiç bir bavurunun yapılmadığı AK Parti'de, aynı zamanda İzmir milletvekili olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yılıdırım, kamuoyunda yapılan tartışmalarda bu görev için partideki en güçlü aday olarak gösteriliyor.

Binali Yıldırım'ın yanı sıra İzmir milletvekilleri İlknur Denizli ve Rıfat Sait ile İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kenan Çakar'ın isimlerinin de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçtiği AK Parti'de, 30 ilçe belediye başkanlığı için Beydağ ilçesi dışında kalan 29 ilçede toplam 155 başvuru yapıldığı öğrenildi.

AK Parti'de belediye başkanlığı için en fazla başvurunun yapıldığı ilçe 12 aday adayıyla Gaziemir olurken, bu ilçeyi 11 başvuruyla Buca, 10 başvuruyla Karabağlar ve Kemalpaşa ilçeleri izledi.

Hiç aday adaylığı başvurusu bulunmayan Beydağ ilçesi dışında en az başvuru ise birer kişiyle Balçova, Narlıdere ve Ödemiş'te gerçekleşti.

MHP doğrudan adaylarla çıkmayı planlıyor

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren üçüncü büyük parti konumundaki MHP ise aday adaylığı ilanı yerine teşkilat, sivil toplum örgütleri ve yapılacak kamuoyu yoklamaları neticesinde belirlenecek isimleri aday olarak çıkarmayı hedefliyor.

Parti il teşkilatınca önerilecek isimlerin genel merkez tarafından yapılacak değerlendirme sonrası aday olarak atanmaları şeklinde tamamlanması beklenen süreçte, MHP'nin İzmir büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının aralık ayının ilk haftasında ilan edileceği öğrenildi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İzmir'de Partilerin Adayları Aralık Ayında Netleşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz
    20:45 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, turizmi çeşitlendirmek için kültür, tarih, sağlık, doğa, inanç, gastronomi, spor gibi alanlarla çalıştıklarını belirtti. Ersoy, ayrıca yerel yönetimlerin Antalya'nın turizm potansiyelini artırmak için daha başarılı çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı
    20:35 Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya'da transfer yolcular dahil 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık. İnşallah bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız" dedi.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.


Advertisement