EDİRNE - TEKİRDAĞ VE BURSA'DA YAĞIŞ: EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI, BİNA ÇÖKTÜ,  DUVAR YIKILDI - Son Dakika
Güncel

EDİRNE - TEKİRDAĞ VE BURSA'DA YAĞIŞ: EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI, BİNA ÇÖKTÜ,  DUVAR YIKILDI

EDİRNE - TEKİRDAĞ VE BURSA\'DA YAĞIŞ: EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI, BİNA ÇÖKTÜ,  DUVAR YIKILDI

İzmir'de etkili olan yağış sonrası ev ve işyerlerini su bastıMETEOROLOJİ Genel Müdürlüğü'nün İzmir merkez ve batısında yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısının ardından Urla'da dolu yağışı etkili oldu.

08.10.2020 16:49  Güncelleme: 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de etkili olan yağış sonrası ev ve işyerlerini su bastı

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü'nün İzmir merkez ve batısında yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısının ardından Urla'da dolu yağışı etkili oldu. Vatandaşlar araçların üzerine halı sererken, sağanak yağışın akşam saatlerine kadar kentte etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden, İzmir'in kuzey ve doğu ilçelerinde yerel dolu yağışı ile gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre 8 Ekim Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren İzmir ve çevresinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İzmir'in kuzey ve doğu ( Dikili, Bergama, Kınık, Aliağa, Foça, Menemen, Bayındır, Kemalpaşa, Beydağ, Tire, Ödemiş, Kiraz) ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. Meteoroloji bölge müdürlüğünün yaptığı uyarılar sonrası beklenen yağmur ve dolu yağışı saat 16.15 itibarıyla kentte başladı. Urla ve Menemen'de yağan dolu nedeniyle bazı vatandaşlar araçlarının doludan zarar görmemesi için halı sererek önlem anlamaya çalıştı. Narlıdere ve Balçova'da vatandaşlar dolu nedeniyle trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Sağanak yağışın akşam saatlerine kadar kentte etkili olması gerekirken, yetkililer şu an için şu baskını yönünde ciddi bir ihbar almadıklarını meteoroloji uyarıları sonrası teyakkuzda olduklarını ve hazır beklediklerini ifade etti.

EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI

İzmir'de etkili olan sağanak nedeniyle Çiğli ilçesinde, zemin katta kalan birçok ev ve iş yerinde su baskını meydana geldi. Vatandaşlar duruma tepki gösterirken yetkililerden yardım istedi. Su baskını sonrası beyaz eşya dükkanı önündeki taşları kürekle temizleyen Oğuz Gümrükçü ( 21), "Durum bitik her yer su. İzmirgaz'in altyapı çalışması sonrası oluşan çukurlardan yağmurla beraber bütün taş toprak buralara aşağılara geldi, durum bu" dedi.

Beyaz eşya bayii Mert Gümrükçü (27), iş yerinde su baskını yaşandığı belirterek, "Yağmur yağdı bütün su dükkanımıza iş yerlerimize girdi. Çevremizdeki birçok ev ve iş yerlerinde durum böyle. 150-200 bin TL masraf var. İzmirgaz asfaltlama yok, betonlama yok, açık şekilde bıraktı. Bu hale geldi" diye konuştu.Evine su basan Mehmet Bozkurt (57), "Su baskını sonrası evimde iş yerimde zarar gördü. Ne olacak halimiz bilmiyorum" dedi.

MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ SUYUN İÇİNDEN GEÇERKEN DÜŞTÜİzmir'de aniden bastıran yağmur ve yolların suyla dolması sonucu ilginç görüntüler oluştu. Çiğli ilçesinde bir motosiklet sürücüsü yolda dönüş yapacağı sırada dengesini kaybederek suyun içine düştü. Suyun içinden kalkan sürücü motosikletini kaldırıma çıkararak yola devam etti.

ARAÇ SAHİPLERİ, KİLİM, BATTANİYE VE HALI İLE ÖNLEM ALMAYA ÇALIŞTI İzmir'de, meteorolojinin uyarı yaptığı yağmur etkisini yitirdi. Dolu yağışı için yapılan uyarılar nedeniyle ise bazı vatandaşların önlem aldığı görüldü. Vatandaşların araçlarının üzerine kilim, battaniye ve halı gibi eşyaları koyarak dolu yağışının getireceği muhtemel zararları engellemeye çalıştığı gözlendi.

KALDIRIMDA YAĞMUR YAĞARKEN YERE DİZ ÇÖKEREK DUA ETTİ Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İzmir merkez ve batısında yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak uyarısının ardından kentte etkili olan yağış nedeniyle ilginç görüntüler oluştu. Bir vatandaş Bayraklı ilçesinde kaldırımda yağmur yağarken yere diz çökerek dua etti. Buca ilçesinde de bazı vatandaşlar caddedeki sudan etkilenmemek için bir hafif ticari aracın tamponuna basarak karşıya geçti. Bayraklı ilçesindeki Sevgiyolu'nda ise iş yerlerini su bastı.

TARİHİ KEMERALTI ÇARŞISI'NDAKİ HANI SU BASTI İZMİR'de sağanak yağmur kent merkezinde de etkili oldu. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Küçük Demirhan Hanı'nı su basarken, çarşıdaki birçok esnaf ürünlerini mağazanın içine koyup, önlem aldı.İzmir'de, kuzeyden gelen yağışlı hava sadece ilçelerde değil, kent merkezinde de etkili oldu. Şehirde birçok noktada araç trafiğinde sıkışıklıklar yaşanırken, polis ekipleri önlem aldı. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Küçük Demirhan da sular altında kaldı. Esnaf kendi çabalarıyla suları tahliye ederken, birçok işyeri personeli, olası bir maddi zarardan kaçınmak için ürünlerini mağazaların içine koydu. Çarşıda manifaturacılık yapan Özdemir Piber, "Ne belediye işini yapıyor ne de buraya gelip bakan birileri var. Her yağmur yağdığında hep aynı durumla karşılaşıyoruz" dedi.

DUVARIN ÇÖKMESİ SONUCUNDA PARK HALİNDEKİ 5 ARAÇTA MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ İZMİR'in Konak ilçesinde, şiddetli sağanak sebebiyle ağırlaşan brandayı taşıyamayan duvarın çökmesi sonucunda park halindeki 5 araçta maddi hasar meydana geldi.

Olay saat 18.00 sıralarında Anadolu Caddesi 1561 sokakta meydana geldi. Güneşten korunmak için sokaktaki iki yapı arasına çekilen brandanın üzeri yağmur sularıyla doldu. Brandanın ağırlaşması sonucu bağlı olduğu duvar, ağırlığı taşıyamayarak çöktü. Gürültüyü duyan çevre sakinleri durumu polise ve itfaiyeye bildirirken, park halindeki 5 araçta maddi hasar meydana geldi. Olay sırasında hem araçlarda hem de sokakta kimsenin olmaması sebebiyle yaralanan olmadı. Hasar tespit çalışmalarının ardından sokağın temizlenip araçların da kaldırılacağı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü-Ev ve işyerleri vatandaşlarla röp-Su basan yerlerden görüntü-Motosikletin suya düşmesinden görüntü. -Araçların üzerine konan gidin battaniyeden görüntü Her iki olayın görüntüsüSu baskınlarından görüntüDolu yağışından görüntüYağmurdan görüntüSeyir halindeki araçtan trafik görüntüsü Su basan işhanından görüntü Esnaf Özdemir Piber ile röp.Önlem alan esnaftan görüntü Muhabir Davut Can'ın anonsuGenel ve detay görüntü-Sokaktan görüntü-Hasar gören araçlardan görüntü-Brandadan görüntü-Genel ve detay görüntüHaber: Tolga TAHÇI - Nevra UÇKAÇ - Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

Haber: Davut CAN-Kamera: Ahmet Turhan ALTAY -  Özen-Tekin Gürbulak/İZMİR,

=======================

Edirne'de sağanak; ahşap bina çöktü

EDİRNE'de dün geceden beri etkili olan sağanak, tarihi ahşap binanın bir kısmının çökmesine neden oldu. Kullanılmayan metruk binanın çöktüğü sırada can kaybı yaşanmazken, polis bölgede güvenlik önlemi aldı.

Edirne'de dün akşamdan beri aralıklarla yağan yağmur, kentte Elmacılar Sokak'ta kimsenin yaşamadığı tarihi ahşap binanın bir kısmının yıkılmasına neden oldu. Akşam saatlerinde gerçekleşen olayda mahalleli polis ekiplerine haber verdi. Polis, çevrede güvenlik önlemi alırken, belediye ekipleri de yıkılan parçaları temizledi. Mahalleli Hasan Aksoy, asırlık olduğu söylenen binanın çöktüğü sırada bölgede kimsenin olmamasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

Binanın yıkılmasından dolayı üzüntü duyduklarını ifade eden Aksoy, "Yağıştan ötürü yıkıldığını düşünüyorum. Zaten, yıkıldı yıkılacak gibiydi. Kimse yaralanmadan bu olayı atlattık" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel EDİRNE - TEKİRDAĞ VE BURSA'DA YAĞIŞ: EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI, BİNA ÇÖKTÜ,  DUVAR YIKILDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement