İzmir'de Salvador Dali İzdihamı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Salvador Dali İzdihamı

İzmir\'de Salvador Dali İzdihamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sürrealizm akımının en büyük isimlerinden ressam Salvador Dali'nin eserlerini düzenlenen açılış töreni ardından İzmirli sanatseverlerle buluşturdu.

17.01.2013 22:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sürrealizm akımının en büyük isimlerinden ressam Salvador Dali'nin eserlerini düzenlenen açılış töreni ardından İzmirli sanatseverlerle buluşturdu. Serginin açılış törenine katılan Başkan Kocaoğlu, bu yıl içinde Mavişehir'de yapılacak opera binası için ihaleye çıkılacağı müjdesini verdi.

Avrupa'da ortaya çıkan sanat akımının en büyük isimlerinden ressam Salvador Dali'nin ölümsüz eserleri İzmir'de sergilenmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) Fahri Özdemir'in küratörlüğünde 'Salvador Dali İzmir'de' başlığıyla açılan serginin açılışı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Gazeteci Yazar Hıfzı Topuz, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu üyeleri, basın temsilcileri ve sanatseverlerin katılımı gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sanata yapılan yatırımın insana yatırım olduğunu söyledi. Kocaoğlu, "Milletimizin güzel sanatlara sevgisini her türlü araç ve yöntemlerle besleyerek geliştirmek milli ülkümüzdür. Sadece rutin belediye çalışmalarıyla yetinmiyoruz. Toplumsal ve kültürel çalışmalarımız ile yaşamımıza katkı sağlıyoruz. Bu yıl içinde Mavişehir'e Anadolu'nun ilk opera binası için ihaleye çıkacağız. Bu sergi ile kültür ve sanat kenti İzmir'i yaratma konusundaki çalışmalarımız, daha da anlam kazanacak" dedi.

Gazeteci Yazar Hıfzı Topuz, İzmir'de Salvador Dali sergisi düzenlenmesinin çok önemli ve heyecan verici olduğunu söyledi. Topuz, "İnşallah İzmir tüm güçlükleri yener, İzmir kendi yolunda Türkiye'ye yol gösterir şekilde ilerler. Gazanız kutlu olsun" dedi.

Dali sergisinin açılış törenine ise İzmirli sanatseverler tarafından yoğun bir ilgi gösterildi. Bazı sanatseverler cep telefonları ile Dali'nin resimleri ile fotoğraf çektirdi. Sergi, 2 Mart'a kadar ücretsiz olarak gezilebilecek. Sergide Dali'nin 13'ü Zodyak serisinden olmak üzere toplam 46 özgün eseri yer alıyor. Sergide ayrıca Dali'nin Luis Bunuel ile birlikte hazırladığı, deneysel sinemanın öncülerinden kabul edilen 16 dakikalık 'Bir Endülüs Köpeği' isimli kısa film de gösteriliyor. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Salvador Dali İzdihamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Bitlis Belediye Başkan Adayı AK Parti'ye Katıldı
    15:45 CHP Bitlis Belediye Başkan Adayı AK Parti'ye Katıldı

    CHP Bitlis Belediye Başkan adayı Selim Soyugüzel, partisinden istifa ederek AK Parti'ye katıldı. Soyugüzel, düzenlenen toplantıda CHP adaylığından çekildiğini ve AK Parti'nin adayı Nesrullah Tanğlay'ı destekleyeceğini açıkladı. AK Parti yetkilileri, Soyugüzel'e destekleri için teşekkür etti ve birlikte seçimi kazanacaklarına inandıklarını belirtti.

  • Solingen'de çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti
    15:45 Solingen'de çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti

    Almanya'nın Solingen kentinde dün dört katlı bir binada çıkan yangında aynı aileden 2'si çocuk, 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti. Alman makamları yangının kundaklama olabileceği ihtimali üzerine soruşturma başlattı.

  • Yılport Samsunspor, Siltaş Yapı Pendikspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    15:43 Yılport Samsunspor, Siltaş Yapı Pendikspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Siltaş Yapı Pendikspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Markus Gisdol yönetimindeki antrenmanda futbolcular, ısınma hareketleriyle başladı ve ardından koordinasyon ve dar alandaki oyunlarla antrenmanı tamamladı. Lubomir Satka ise ameliyat olduğu için antrenmana katılmadı. Samsun ekibi, yarın yapacakları antrenmanla Pendikspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.

  • Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor
    15:43 Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor

    Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye başkan adayının aracına pompalı tüfekle ateş açılması sonrası Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, toplumun fiili ve psikolojik şiddete karşı durması gerektiğini söyledi.

  • Milli Yol Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Barış Ezer'den Açıklama
    15:42 Milli Yol Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Barış Ezer'den Açıklama

    Milli Yol Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Barış Ezer, seçime sayılı günler kala ilçe halkına seslendi. Ezer, Akyurt'un geleceğinin oylarla şekilleneceğini belirterek, belediyecilik anlayışını ve projelerini anlattı. Ayrıca, malvarlıklarının açıklanması çağrısında bulundu ve şeffaf belediyecilik vurgusu yaptı. Ezer, Akyurt'un kalkınması için yapacakları ve hedeflerini de paylaştı.

  • Mersin Belediye Başkanı Avrupa Konseyi Genel Kurul Toplantısı'na katıldı
    15:42 Mersin Belediye Başkanı Avrupa Konseyi Genel Kurul Toplantısı'na katıldı

    Mersin'in merkez Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Fransa'nın Strazburg şehrinde gerçekleşen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 46. Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Türkiye Cumhuriyeti'ni uluslararası platformlarda temsil etmekten gurur duyduklarını belirten Yılmaz, birçok ülkeden katılımcı delegelere deneyimlerini paylaştıklarını ve Türkiye hakkında bilgiler verdiklerini ifade etti.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de vatandaşlarla buluştu
    15:42 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de vatandaşlarla buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlar ve esnafla buluştu. Başkan Çerçioğlu, Aydın'ın marka değerini yükseltmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

  • CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan İyi Partililere Stratejik Davranma Çağrısı:
    15:42 CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan İyi Partililere Stratejik Davranma Çağrısı: "Chp Kazanınca İyi Partili Dostlarımız da Kazanacak"

    CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP, İYİ Parti ve AK Parti seçmenine seslendi. Parti içinde kurultay ve adaylaşma dönemlerini eleştirenlerin olduğunu ifade eden Salıcı, CHP’lilere “Partimizin adaylarına sahip çıkın” dedi. Salıcı, İYİ Partililere ise “Stratejik davranma zamanı” çağrısı yaptı. Salıcı, AK Partili seçmene de “Bu pazar günü, Sayın Erdoğan’a dönüp; ‘Bizi tehdit etmeyi bırak. İstanbul’u kim kazanırsa kazansın kentimizi depreme hazırlamak zorundasın. Çünkü sen merkezi yönetimsin’ deme zamanı” diye seslendi.

  • CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Hamza Dağ'a cevap verdi
    15:42 CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Hamza Dağ'a cevap verdi

    CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Cumhur İttifakı ve AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın Özgür Özel'e yönelik sözlerine cevap verdi. Aslanoğlu, belediyenin yerlerini tarikatlara ve vakıflara verdikleri iddialarını sordu.

  • Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    15:41 Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Şükrüpaşa Mahallesi'nde kahveleri ziyaret ederek projelerini anlattı. İba, Edirne'nin daha iyi yerlere gelmesi için çalışmaya devam ettiklerini belirterek, kentin güzelleşmesi için destek verdikleri tüm projeleri sıraladı. Aynı zamanda CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi adayları da seçim çalışmalarını sürdürdü.


Advertisement