İzmir'de Şehit Yakınları Bayramda Hava Şehitliğini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Şehit Yakınları Bayramda Hava Şehitliğini Ziyaret Etti

İzmir\'de Şehit Yakınları Bayramda Hava Şehitliğini Ziyaret Etti

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde İzmir Kadifekale Hava Şehitliği'ne gelen şehit yakınları, dua edip mezarları temizledi. Bazı şehit aileleri acılarının hala taze olduğunu belirtirken, her bayram buraya geldiklerini söylediler.

21.04.2023 21:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'de Ramazan Bayramı'nın ilk günü şehit yakınları Kadifekale Hava Şehitliği'ni ziyaret etti. Bayram ziyareti için şehitliğe gelenler, şehit mezarlarının başında dua edip, Kuran-ı Kerim okudu. Şehit yakınları, kabirlere su döküp çiçek bıraktı, mezar yerlerini temizledi.

İzmir'de bayramın ilk günü şehit aileleri, sabah saatlerinden itibaren Kadifekale Şehitliği'ni ziyaret etmeye başladı. Bayram ziyareti için şehitliğe gelenler, mezarların başında dua edip, Kuran-ı Kerim okudu. Şehit yakınları, kabirlere su döküp çiçek bıraktı, mezar yerlerini temizledi. Pilot oğlu Volkan Koçyiğit'i, 28 yaşındayken Kayseri Pınarbaşı'nda askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu kaybeden anne Gönül Koçyiğit (60), 14 yıldır acısının hala ilk günkü gibi taze olduğunu belirterek, bu bayram da buruk geçtiğini söyledi. Koçyiğit, "Oğlum şehit olalı 14 yıl oldu. Hala ilk günkü acıyı hissediyoruz. Hatta daha fazla özlemim var. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Her an yanıp, tutuşuyoruz. Bayramları, Anneler Günü'nü ve Babalar Günü'nü sevmiyorum. O günlerin gelmesini hiç istemiyorum. Allah tüm anne ve babalara sabır versin. Oğlum vefat ettiğinde torunum 3 yaşındaydı şimdi 17 yaşında kocaman bir delikanlı oldu. Onun acısı, boynunun bükük olması daha çok canımı yakıyor. Çok zor. Her bayram bizim için böyle geçiyor. 14 senede 28 bayram gördük. Bayram bizim için şehitliğe gelmek demek" ifadelerini kullandı.

'HER BAYRAM BURDAYIZ'Diyarbakır Lice'de 21 yaşındayken şehit düşen Selman Aksu'nun amcası Mehmet Şerif Aksu da "11 sene önce yeğenimi kaybettim. Her bayram buradayız. Acısı içimizden çıkmıyor. Sadece bayramda değil normal günlerde de geliyoruz. Mezun oldu, senesi dolmadan şehit oldu. Astsubaylık okulu bitirdi, göreve başladı, 1 sene oldu olmadı kaybettik" dedi. Şehit olduğunu haberini aldıkları günü hiç unutmadığını anlatan amca Aksu şöyle devam etti: " O günü hatırlıyorum. Babası işten gelmişti, bir baktım komutanlar evimizin önünde gidip geliyor. Bizim evin adresini arıyorlardı. Selam Aksu'nun ailesi olduğumuzu söyledik. 'Başınız sağ olsun' dediler. O zaman yıkıldık. Daha evlenmemişti. 3 kardeşi daha vardı. Bayramda şehitliğe ailece geldik" dedi.'BAYRAMLAR KAPKARA BENİM İÇİN'Şehit Oğuz Şahin Kayabaş'ın babası Ramazan Kayabaş da "11'inci seneye giriyoruz. 7 yıl önce de eşimi kaybettim. Artık ziyarete tek başıma geliyorum. Takdiri ilahi. Bingöl yolunda toplama kampından dönerken yaptıkları kazada şehit olan 8 askerden 1'i de benim oğlum. Bayramlar benim için kapkara. Gelip dua ediyor, gidiyorum. Allah devletime milletime zeval vermesin" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Şehit Yakınları Bayramda Hava Şehitliğini Ziyaret Etti - Son Dakika

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.


Advertisement