İzmir'de 'Sokak' Zıtlaşması - Son Dakika
Güncel

İzmir'de 'Sokak' Zıtlaşması

İzmir\'de \'Sokak\' Zıtlaşması

Son günlerde belediye ile kaymakamlık arasında yaşanan zıtlaşma devam ediyor.

03.03.2015 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son günlerde belediye ile kaymakamlık arasında yaşanan zıtlaşma devam ediyor. İzmir'in Narlıdere ilçesinde Belediye Başkanı Abdül Batur, Kaymakam Osman Aslan Canbaba'nın veto ettiği Ali İsmail Korkmaz Sokağı'na tabelayı kendisi astı.

Narlıdere'de daha önce belediye meclisinin aldığı kararla bir sokağa Ali İsmail Korkmaz'ın ismi verilmiş, bu karar Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba tarafından veto edilmişti. Bu karara tepki gösteren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Mart ayı olağan meclis toplantısında yine aynı kararı aldıklarını açıkladı. Bu kez karar almakla da kalmayan Başkan Batur, Narlıdere Kaymakamlığının bulunduğu sokaktaki Ali İsmail Korkmaz tabelasını astı.

İLK EYLEM

Ali İsmail Korkmaz Sokağı'nın tabelasının açıldığı törende konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, "Narlıdere'nin gündeminde bir süredir devam eden halkın seçtiği kişilerin aldığı kararlara atanmışların müdahale etmelerini karşı ilk protesto eylemimizi gerçekleştiriyoruz. Daha önce Narlıdere Demokrasi meydanında, üzerinde Gezi direnişinde kaybettiğimiz genç kardeşlerimizin adlarının bulunduğu Narlıdere Belediyesi tarafından yapılan büyük bir Gezi direnişi heykelimiz var" dedi.

"İSTEDİKLERİ KADAR VETO ETSİNLER"

Kararı alan meclis üyelerine teşekkür eden Batur, "Arkadaşlarımızın gösterdiği dik duruş için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Narlıdere'de yıllardır olmayan garip şeyler bugün oluyor. Halkın iradesi ile alınan kararlar, atananlar tarafından veto ediliyor. İstedikleri kadar veto etsinler. Bizim için bu sokağın adı artık Ali İsmail Korkmaz Sokağı'dır" diye konuştu.

İLK DEĞİL

Narlıdere Belediyesi, geçen günlerde Yavuz Bingöl Sokağı'nın adını Berkin Elvan Sokağı olarak değiştirmiş ancak Kaymakam Osman Aslan Canbaba bu kararı veto etmişti. Veto kararının ardından harekete geçen Narlıdere Belediye Meclisi, olağanüstü toplanarak aynı kararı tekrar almıştı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de 'Sokak' Zıtlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement