İzmir'de Tarım Fuarı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Tarım Fuarı

İzmir\'de Tarım Fuarı

Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı ile 4.Uluslararası Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı.

20.09.2012 15:14  Güncelleme: 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda 20–23 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 8. Uluslararası Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı ile 4. Uluslararası Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı.

İzmir'de ziyaretçileriyle buluşan Uluslararası Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı ile Uluslararası Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın açılışı; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Ali Aşık, Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, İzmir Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yeşil, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Vali Yardımcısı Mehmet Suar İlhan, AK Partili ve CHP'li birçok vekilin katılımıyla gerçekleşti.

AKP Milletvekili Ali Aşık, açılış konuşmasında Türkiye'nin tarımda en büyük sorununun enerji olduğunu söyleyerek, "Ülkemizin bölgedeki stratejik konumu çok iyi değerlendirilmelidir. Belli bir seviyeye çıkmış kuruluşlarımız Afrika'ya ve Bulgaristan'a yatırım yapmalıdır. Bizim en büyük sorunumuz ise enerjidir. Tüm dış mihrakların girişimlerine karşı nükleer enerji santralleri kurarak aşacağız. Fuarda emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ediyorum" dedi.

"TARIM VE HAYVANCILIK ÖLÜYOR"

CHP adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise, "Ot yoksa et yoktur" diyerek AK Parti Milletvekili Ali Aşık'ın konuşmasını eleştirdi. Günaydın, "Çiftçi son yıllarda topraklarını terk ederek tarım yapmaktan vazgeçti. Buğday bundan 10 sene önce 30 kuruşken şimdi 60 kuruş oldu. Mazot 1 TL iken bugün 4 TL oldu. İnsanları Balkanlara veya Afrika'ya gönderip yatırım yapmalarını isteyeceğinize ilk önce içerideki çiftçiye sahip çıkın. 4 TL'lik mazotun 2,5 TL'si sadece vergi. Peki, neden aynı mazot yat ve gemi sahiplerine 1,5 TL? Türkiye hayatında ilk defa ot ve hayvan ithalatı yaptı. Bu durum Osmanlı dönemi dahil topraklarımızda görülmüş bir durum değildir. Bunu ilk defa bu hükümet döneminde gördük. Kuraklığı bahane edip ot ithalat ettiler. Peki, hayvan sayısı yarı yarıya düşmüşken neden böyle bir şey yapıldı? Bu ülkede hiç mi kuraklık olmadı bu zamana kadar? Türkiye'de çiftçi desteklenmediği ve sahip çıkılmadığı için ölüyor" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Tarım Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement