İzmir'de 'Taşerona Hayır' Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

İzmir'de 'Taşerona Hayır' Yürüyüşü

İzmir\'de \'Taşerona Hayır\' Yürüyüşü

İzmir'de DİSK'e bağlı yaklaşık 5 bin işçi, 'Taşerona hayır' demek için yürüdü.

22.09.2014 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de DİSK'e bağlı yaklaşık 5 bin işçi, 'Taşerona hayır' demek için yürüdü. Yürüyüşe, Türk- İş ve KESK'e bağlı serdikaların yanı sıra Soma'dan gelen maden işçileri, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu ile milletvekilleri de katılıp işçilere destek verdi.

DİSK'e bağlı sendikalara üye olan işçiler, Basmane Meydanı'nda toplandı. Meydana CHP milletvekilleriyle gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da işçilere destek verdi. Bu sırada Kocaoğlu'na tepki gösteren iki kişi ise işçiler tarafından meydandan uzaklaştırıldı. Aziz Kocaoğlu daha sonra DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Tekstil Sen Genel Başkanı Rıdvan Budak'ın koluna girip en önde yürüyüşe katıldı. Yaklaşık 5 bin işçi, daha sonra Basmane Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. İşçiler, sık sık, 'Taşerona hayır', 'Taşerona geçit vermeyeceğiz', 'Susma haykır taşerona başkaldır' sloganları attı. Yürüyüşe Türk- İş ve KESK'e bağlı serdikaların yanı sıra Soma'dan gelen maden işçileri de destek verdi.

İşçilerin alana toplanmasının ardından DİSK Genel Başkanı Kani Beko konuştu. DİSK Genel Başkanı Beko, "Soma'daki katliamın üzerinden 4 ay geçti. Bu süre içerisinde maalesef 600 işçi kardeşimiz daha iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Yani Türkiye iki Soma katliamı daha yaşadı. Madenler, inşaatlar, tersaneler, fabrikalar, işçiler için mezarlığa dönüşüyor. İş güvenliği sağlamayan patrona yaptırım uygulaması gereken devlettir. Peki devleti yönetenler ne yapıyor? İş cinayetlerine savunma hazırlıyor. İş cinayetlerinin durması için yıllardır üç şey söylüyoruz. Denetimi bağımsız kurumlar yapmalı. İkincisi işçinin en büyük güvencesi örgütlü olmasıdır. Eğer bir işyerinde sendika yoksa işyerindeki sendika patronla ortak çalışıyorsa orada iş cinayeti bitmez. Bunun en iyi örneğini Somalı kardeşim bilir. Üçüncü konu ise taşeron yasaklanmalıdır. Çünkü taşeron demek iş cinayeti demektir, taşeron demek ölüm demektir. Taşeron sistemi, işçi sınıfına karşı açılmış bir savaştır. AKP iktidarının çıkardığı yasalarla taşeron zorunlu oldu. Kamu hizmetlerini de taşerona devretmek için her yolu deniyor. Bizim çocuklarımız alnının teriyle ekmek parasını kazanacak, onların taşerona köle olmasına izin vermeyeceğiz" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de 'Taşerona Hayır' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement