İzmir'de Turizm Sezonu Bu Yıl Selçuk'ta Açılacak - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Turizm Sezonu Bu Yıl Selçuk'ta Açılacak

İzmir\'de Turizm Sezonu Bu Yıl Selçuk\'ta Açılacak

UNESCO Kültür Mirası listesi adayı olan, Efes antik kentini içinde bulunduran ve dünyanın en büyük açık hava müzesi konumundaki İzmir’in Selçuk ilçesi, 15 Nisan 2015’te 39. Turizm Haftası’nın açılışına ev sahipliği yapacak.

20.03.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UNESCO Kültür Mirası listesi adayı olan, Efes antik kentini içinde bulunduran ve dünyanın en büyük açık hava müzesi konumundaki İzmir'in Selçuk ilçesi, 15 Nisan 2015'te 39. Turizm Haftası'nın açılışına ev sahipliği yapacak.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı'nın düzenlediği toplantıda, sezon açılışı hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Selçuk İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ndeki toplantıya, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Başkan Yardımcısı Bülent Cinel, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Er, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Gökhan Yusuf Özdemir, oda başkanları, kurum amirleri ve turizmciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Boyacı, 15-22 Nisan Turizm Haftası'nın, bu yıl İzmir Valiliği'nden gelen yazıyla Selçuk'ta yapılacağını açıkladı. Selçuk'un dünyanın en büyük açıkhava müzesi olduğuna dikkat çeken Boyacı, inanç turizminin en önemli yerleşim yeri olan Efes, Meryem Ana Evi ve Artemis tapınağı gibi zenginlikleriyle ünlü Selçuk'ta, turizm sezonu açılışının yapılacak olmasından dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi adayı Selçuk'un, daha da yükselerek UNESCO Kültür Mirası Kenti olacağına inandığını ifade eden Kaymakam Boyacı, sezon açılışı için toplantıya katılan kurum amirleri ve turizmcilerin fikirlerini almak istediğini belirtti. Başkan Bakıcı da açılışın ardından İzmir'in çeşitli ilçelerinde 22 Nisan'a kadar sürecek kutlamaların, turizm sezonu açısından önemine dikkat çekti.

Turizm sezonunun bu yıl Selçuk'ta açılması talebini İzmir Valisi Mustafa Toprak'a ilettiklerini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Ediz ise, "Amacımız, özellikle Bergama'dan sonra 2015 Haziran ayında UNESCO değerlendirmesi ve Selçuk'un UNESCO asıl aday listesine alınması. Özellikle gelinen süreçte Selçuk'u biraz daha ön plana çıkarmak, daha çok bilinir ve tanınır kılmak. Geçmişte birkaç kez daha Selçuk'ta Turizm Haftası'nı kutladık. Bu yıl çok daha etkili bir şekilde halkın katılımını sağlayacak, turizm sektörü temsilcilerinin, çalışanlarının ve tüm yönetimin sahipleneceği, Selçukluların katılacağı ve olabildiğince İzmir'den katılımın sağlanacağı bir çalışmayla açılışı yine Selçuk'ta yapmak istiyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'de Turizm Sezonu Bu Yıl Selçuk'ta Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement