İzmir'de Üç İlçede Oylar Yeniden Sayılacak - Son Dakika
Politika

İzmir'de Üç İlçede Oylar Yeniden Sayılacak

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Selçuk, Bayındır ve Menderes’te seçimin çok az farkla sonuçlanması üzerine CHP cephesinden itirazlar geldi.

31.03.2014 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Selçuk, Bayındır ve Menderes'te seçimin çok az farkla sonuçlanması üzerine CHP cephesinden itirazlar geldi. AK Parti'nin kazandığı Selçuk, Menderes, Bayındır'da oylar yeniden sayılacak.

Sonuca yapılan itiraz neticesinde CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel Menderes'e, Musa Çam Selçuk'a, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile CHP İl Başkanı Ali Engin de Bayındır'a gitti.

2009 seçimlerinde CHP'nin kaybettiği ilçelerden biri olan Bayındır'da CHP adayı Ufuk Sesli çok az bir oy farkıyla seçimi kazandı. AK Parti adayı ve mevcut Başkan Mehmet Kertiş oyların yeniden sayımı için ilçe seçim kuruluyla görüştü. AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve CHP İl Başkanı Ali Engin de Bayındır'da seçim sonucuna yönelik bir sıkıntı yaşanmaması adına ilçeye gitti.

"ÇOK SAYIDA GEÇERSİZ OY VAR"

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Elimizdeki sandık tutanaklarıyla seçim tutanakları arasında çok fark var. Ayrıca, çok sayıda geçersiz oy bulunuyor. Sonuçların tekrar değerlendirilmesini talep ettik. Ben de Bayındır'da süreci yakından takip ediyorum" dedi.

MÜCADELEYE DEVAM

Menderes'te AK Parti Adayı Bülent Soylu, 20 bin 654 oy alarak CHP adayı Ahmet Pala'ya 432 oy fark attı. Ancak CHP'liler duruma itiraz etti. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de süreci takip etmek üzere Selçuk'a gitti. Yüksel, seçim sonuçlarının henüz netleşmediğini, itiraz sonuçlarını bekleyeceklerini belirterek, "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" dedi.

CHP Menderes İlçe Başkanı Muammer Karabacak da yetkililerin çalıştığını aktararak sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazı sandıklarda oylar 200 yazılacağına 100 yazılmış. Hukukçular çalışıyor. Sandık seçim sonuçları tutanakları inceleniyor. Herkes burada seçimi kazanma arzusu içerisindeydi. İtirazlarımızı yapıyoruz."

"TUTANAKLAR İNCELENİYOR"

AK Parti Selçuk adayı Zeynel Bakıcı, 8 bin 618 oy alarak CHP adayı Vefa Ülgür'ü 12 oyla geride bıraktı. Ancak, CHP'liler bazı noktalarda görevlilerin içeri alınmadığı gerekçesiyle itiraz ederek tutulan tutanak sonucu oyların yeniden sayımını istedi. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da Selçuk'a giderek "İtirazlarımızı yapıyoruz. Tutanaklar inceleniyor. Seçim kurulunda toplantı halindeyiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İzmir'de Üç İlçede Oylar Yeniden Sayılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement