İzmir'deki "Aktarmalı Ulaşım" ve İzenerji'deki Eylem - Son Dakika
Yerel

İzmir'deki "Aktarmalı Ulaşım" ve İzenerji'deki Eylem

İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Şen: "Öğrencilerin, ailelerinin, yurttaşların çilesine son verilmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çağrıda bulunuyoruz; zararın neresinden dönersen kardır, bu ulaşım sistemini derhal iptal edip yurttaşlarımızı toplu ulaşıma özendirecek olan modelleri.

14.09.2014 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen, 29 Haziran'da uygulamaya konulan aktarma sistemine dayanan toplu ulaşım planının, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla kentte büyük sıkıntıya yol açacağını iddia ederek, "Öğrencilerin, ailelerinin, yurttaşların çilesine son verilmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çağrıda bulunuyoruz; zararın neresinden dönersen kardır, bu ulaşım sistemini derhal iptal edip yurttaşlarımızı toplu ulaşıma özendirecek olan modelleri geliştirmeye başlayın" dedi.

Şen, partisinin İzmir Sanat'ta düzenlenen il meclisi toplantısı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, kent içi toplu ulaşım ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZENERJİ şirketinde yaşanan sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımada yaklaşık 3 ay önce uygulamaya koyduğu yeni ulaşım planının, ne ulaşımı hızlandırdığı ne de trafiği rahatlattığını ileri süren Şen, yeni sistemin sadece geçmişte tek araçla bir yerden bir yere giden vatandaşları 3 araç değiştirerek çileli bir yolculuk yapmasına neden olduğunu söyledi.

Şen, uygulamaya konulan aktarmalı taşımacılık modelinin, raylı sistemi kentin dört bir tarafına yaygınlaştırmadan sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesinin imkansız olduğunu dile getirerek, bu modelden vazgeçilmemesi halinde yeni eğitim öğretim yılının yarın başlamasıyla kentte büyük sıkıntılar yaşanacağını savundu.

Yaşanacak bu sıkıntılardan, oluşacak tepkilerden çekinen büyükşehir belediyesinin daha üç gün önce Bornova ve Fahrettin Altay'dan Tınaztepe kampüsüne ekspres otobüs seferleri konulacağını ve bazı otobüs güzergahlarının uzatılacağını açıkladığına işaret eden Şen, şunları söyledi:

"Bunlar kısmi bir iyileştirmedir ama sorunu çözecek olan bir çözüm değildir. O yüzden yarın okulların açıldığı gerçeğinden de hareketle öğrencilerin, ailelerinin, yurttaşların çilesine son verilmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çağrıda bulunuyoruz; zararın neresinden dönersen kardır, bu ulaşım sistemini derhal iptal edip yurttaşlarımızı toplu ulaşıma özendirecek olan modelleri geliştirmeye başlayın."

-"İZENERJİ'de direnmezseniz sendikalı işçi kalmaz"

Tugay Şen,  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin park ve bahçe hizmetleri için açtığı ihalenin bir temizlik şirketince kazanılmasının ardından daha önce bu işi üstelenen belediye iştiraki İZENERJİ şirketi çalışanlarının, sendikal haklarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Sorunun, yasal düzenlemelerden kaynaklandığını ancak bunun karşısında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sesiz kalarak herhangi bir direniş göstermediği savunan Şen, şu görüşleri dile getirdi:

"İşçilerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bu tehlikeye, bu taşeronlaşma saldırısına karşı kendilerine destek olmasını beklemektedir. Bu tavır alınmadığı müddetçe gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Buradan uyarıyoruz, önümüzdeki haftalarda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerde çalışan bin 100 işçiyi ilgilendiren itfaiye ve güvenlik görevlisi ihaleleri gerçekleşecek. Eğer siz İZENERJİ'de direnirseniz, İzmir'deki belediyelere taşeronu sokmazsınız, İZENERJİ'de direnmez, topu AKP hükümetine atıp herhangi bir mücadele yürütmezseniz  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde de ilçe belediyelerinde de bir tane sendikalı işçi kalmaz." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'deki 'Aktarmalı Ulaşım' ve İzenerji'deki Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement