İzmir'deki "Askeri Casuslukta Kumpas" Davası - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki "Askeri Casuslukta Kumpas" Davası

İzmir'deki "askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki mensupları hakında açılan davada, 48'i tutuklu 23'ü firari 102 sanığın...

29.11.2017 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'deki "askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki mensupları hakında açılan davada, 48'i tutuklu 23'ü firari 102 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayıt alınan duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ile taraf avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Erkan Yener Şimşek, iddianamede yer alan, "Erkan Yener Şimşek'in sahte olarak TSK formatına uygun olarak oluşturduğu ve flash bellek içerisindeki dijital sahte yazıyı, sorumluluğu altında suç faaliyeti yürüten örgüt mensubuna vererek görev yaptığı birlik içerisindeki bilgisayara yüklemesini sağlayarak resmi yazı niteliği kazanmasını sağladığı tespit edilmiştir. Şimşek'in de aralarında bulunduğu 7 örgüt mensubunun FETÖ/PDY'nin hiyerarşik yapısının önemli aktörlerinden ve sorumluluğunda bulunan örgüt mensuplarından temin ettiği bilgi ve belgeleri örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e iletilmek üzere bir üst sorumlularına veren/verdiği değerlendirilen örgüt yöneticileri olduğu anlaşılmıştır." şeklindeki suçlamalara ilişkin savunma yaptı.

Gözaltına alınmadan önce eczacı olarak çalıştığını belirten Şimşek, örgütte "hususi" sorumlusu olduğuna ilişkin iddiayı reddederek, "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla tutuklanmasının ardından özel ve ticari hayatının mahvolduğunu söyledi.

Bu davadaki sanık ve müştekileri tanımadığını, hiçbir örgütsel bağının olmadığını ileri süren Şimşek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

FETÖ'nün hiçbir etkinliğine katılmadığını savunan Şimşek, örgüt içerisinde "Yusuf" kod adını kullandığına ilişkin iddianın da gerçek dışı olduğunu, yargılamanın ardından suçsuzluğunun ortaya çıkacağını ifade etti.

Şimşek, tutuklu olması nedeniyle kendisi ve ailesinin mağdur olduğunu dile getirerek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, öğleden önceki oturumda savunma yapan tutuklu sanık Ahmet Ruhi Toraman ile Şimşek'in tahliye talebini reddederek duruşmayı erteledi.

İddianameden

İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya'nın hazırladığı 697 sayfalık iddianamede, aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce, eski Tümgeneral Hamza Koçyiğit, eski Roma Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Mehmet Demirağ, FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticileri Mehmet Ali Büyükçelebi, Mehmet Ali Şengül, Mehmet Hanefi Sözen, Naci Tosun ve İsmail Büyükçelebi'nin bulunduğu 48'i tutuklu 23'ü firari 102 sanık hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddeleri kapsamında "silahlı terör örgütü kuruculuğu, yöneticiliği, üyeliği" suçlamalarına yer verildi.

İddianamede, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 kişi hakkında "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada yargılanmalarının ardından beraat eden sanıkların bir kısmı ile emekli askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ve emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel'in de bulunduğu 98 müşteki yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki 'Askeri Casuslukta Kumpas' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor
    15:19 Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor

    TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Denizlispor, 6 Mayıs Pazartesi günü saat 18.30'da EGS Kongre ve Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenleyecek. Toplantının ertelenmesi durumunda ise 14 Mayıs Salı günü aynı yer ve saatte gerçekleştirilecektir.

  • vivo V30 Lite: 80W Hızlı Şarj ve 4 Yıl Pil Garantisi
    15:18 vivo V30 Lite: 80W Hızlı Şarj ve 4 Yıl Pil Garantisi

    vivo, V30 modelinin ardından uygun fiyatlı V30 Lite modelini Türkiye pazarına sunmaya hazırlanıyor. V30 Lite, 80W Hızlı Şarj teknolojisi ve 4 yıl pil garantisi ile dikkat çekiyor. Telefon sadece 30 dakikada yüzde 80 şarj olabiliyor. Ayrıca, 120 Hz Ultra Vision AMOLED ekranı ve pil sağlığı takip fonksiyonu gibi özelliklerle kullanıcılara üst seviye bir deneyim sunuyor.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı binası soruşturması kapsamında avukat Ergün Özer ifade verdi
    15:18 CHP İstanbul İl Başkanlığı binası soruşturması kapsamında avukat Ergün Özer ifade verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma devam ediyor. Avukat Ergün Özer, ifade vererek sadece bağış yaptığını ve makbuz almak için ilgilileri aradığını belirtti.

  • Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Bilimin 175 Yıldır Çözemediği Gizemi Ortaya Çıkardı
    15:18 Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Bilimin 175 Yıldır Çözemediği Gizemi Ortaya Çıkardı

    Türk fizikçi Furkan Öztürk, bilimin 175 yıldır çözemediği gizemi ortaya çıkardı ve bir ödül aldı. Öztürk'ün çalışması, homokiral moleküllerin kökenini aydınlatarak yaşamın başlangıcına ışık tutacak keşifler olarak değerlendirildi.

  • Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nden ödül alan gazeteciler açıklandı
    15:18 Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nden ödül alan gazeteciler açıklandı

    Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından düzenlenen '2023 Yılı Başarılı Gazeteciler Yarışması'nda ödül alan gazeteciler açıklandı. Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Hakan Burak Altunöz ve kameraman Hasan Taşcan ödül kazanan isimler arasında yer aldı.

  • Sağlık Bakanlığı, Yeni Randevu Sistemi İçin Adım Atıyor
    15:18 Sağlık Bakanlığı, Yeni Randevu Sistemi İçin Adım Atıyor

    Son zamanlarda vatandaşlar, özellikle diş ve göz hastalıkları gibi kliniklerinden randevu alma konusunda büyük zorluklar yaşıyor. Sağlık Bakanlığı, randevu bulamama sorununu çözmek için yeni bir adım atıyor. Bakanlık, 1 gün öncesinden onaylanmamış randevuları geçersiz kabul edecek ve randevu alamama sorununa çözüm getirmeyi hedefliyor.

  • AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu ziyaret etti
    15:18 AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu ziyaret etti

    AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu tebrik etmek için ziyarette bulundu. Köse, Topaloğlu ile yeni dönemde gerçekleştirilecek projeler hakkında istişarelerde bulunduklarını belirtti. Topaloğlu da ziyaret dolayısıyla Köse ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti.


Advertisement