İzmir'deki "Askeri Casuslukta Kumpas" Davası - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki "Askeri Casuslukta Kumpas" Davası

İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin 93 sanığın yargılandığı davada bazı tanıklar dinlendi.

02.07.2018 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin 93 sanığın yargılandığı davada bazı tanıklar dinlendi.

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

İzmir'deki "askeri casusluk" davasının meslekten ihraç edilen savcısı Zafer Kılınç, tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşmaya tanık olarak bağlandı.

Kılınç, "askeri casusluk" soruşturmasını kendisinin başlattığı yönünde algı oluşturulduğunu, soruşturma başladığında adalet müfettişi olduğunu, soruşturmayı kendisinin başlatmadığını söyledi.

"Narin Korkmaz varsa bu dosya sağlamdır"

Rahatsız olan çocuğunun tedavisi için İzmir'e savcı olarak atandığını belirten Kılınç, "2011 Kasım'da özel yetkili savcı olarak atandım. Cuma günleri toplantılarımız olurdu. 'Operasyon durumları nedir' konuşulurdu. Bu soruşturmayı almamak için mazeret gösteren savcılar görevlerine devam ediyor. Biz buradayız. Kaderin cilvesi. Bu davaya kumpas diyorlar. Bir dosyada Narin Korkmaz varsa kumpas değildir." diye konuştu.

Mahkeme başkanı, Kılınç'a, "Operasyon 10 Mayıs 2012'de başlamış. Operasyon emrini mi siz mi verdiniz? Atandıktan kaç gün sonra operasyon emrini verdiniz?" sorusunu yöneltti.

Kılınç, "5 gün" yanıtını verince başkan, "5 günde bütün dosyayı nasıl incelediniz?" sorusunu yöneltti. Kılınç, "392 sayfalık fezleke vardı. Hafta sonu dosyayı evime götürdüm. Brifinge gelen polislere kafamdaki soruları sordum." dedi.

Mahkeme başkanının "Soruşturma dosyasında sürekli örgüt lideri değişikliği olmuş. Narin Korkmaz örgüt lideri olduğunda yaşı çok küçükmüş. Ne diyeceksin?" diye sordu.

Kılınç, bu soruya şöyle yanıt verdi:

"Dinleme ve teknik takipte imzam yok. Zerre pişmanlığım yok. Sanıkların haklarına tecavüz edilmedi. Titiz çalıştım. Narin Korkmaz varsa bu dosya sağlamdır. Ben MİT'e sordum defalarca, 'Narin bizim devletin elemanı mı?' diye. Onlar da 'Değil' dediler. Ben de 'Narin bizim devletin elemanı değilse vay halimize.' dedim. Yaptığım işlerin hepsinin temeli sağlamdır. Çok kısa sürede dosyayı ilgili mahkemeye ilettim. Aramalarda usulsüzlük olduğuna inanmıyorum. Bu dosyada o kadar çok delil var ki ancak kumpas denilerek çökebilirdi.

Başardılar yani. O dosya sağlam bir dosya. Bütün dinlemeler hakim ve savcı kararıyla. Allah'a havale etmekten başka diyeceğim bir şey yok."

Katılanlar avukatının "Askeri casusluk dosyasının basına sızdırılma konusunda dahli var mı?" sorusu üzerine Kılınç, "Asla sızma olamaz. İddianamenin bir noktası bile basında yer alamaz. En ufak sızmaya imkan vermedik." dedi.

Duruşmaya öğle arası verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki 'Askeri Casuslukta Kumpas' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement