İzmir'deki bir etkinlikte dans eden yarı çıplak semazen tepkilere sebep oldu - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki bir etkinlikte dans eden yarı çıplak semazen tepkilere sebep oldu

İzmir'de Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirve'si için düzenlenen yemekte, ney ve oyun havası eşliğinde yarı çıplak bir semazenin dans etmesi tepki çekti. Sosyal medyada yayılan semazen görüntülerine kullanıcılar, "Yazıklar olsun" diyerek tepki gösterdi. AK Parti ve MHP'den de gösteriyle ilgili sert tepkiler geldi.

15.09.2021 15:13  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi bir gala yemeği düzenledi. 10 Eylül'de düzenlenen yemeğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği Büyükelçisi Nikolaus Meyer Landrut ve 65 ülkenin delegasyon üyelerinin yanı sıra CHP'nin önemli isimleri katıldı.

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Kültür Zirvesi'nin gala gecesinde semazen temasıyla yapılan ve üzeri çıplak dansçının sergilediği gösteriye tepki gösterdi. Sürekli, yaptığı açıklamada uluslararası organizasyonun galasında sergilenen danstaki yarı çıplak semazen görüntülerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

"ÖZÜMÜZE NE DENLİ UZAK DÜŞTÜK"

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kutlama, anma ve tanıtımlarda 'işi zıvanadan çıkarmayı marifet saydığını' savunan Sürekli, "9 Eylül zafer yürüyüşü kortejinin önünde palyaçoları, hokkabazları yürüten zihniyet, şimdi de 700 yıllık Mevlevi kültürünü kurban etmiştir. Adına 'yeni kültür arayışı' diyerek ortak değerlerimizi ve tarihimizi yerle yeksan eden bu yaklaşımları ile Mevlana'yı aslında hiç anlamadıkları, özümüze ne denli uzak düştükleri ortadadır. Öyle ki İzmir'de sığındıkları hoşgörü zemini de bu marjinalliği kaldırmayacaktır." ifadelerini kullandı.

"GERÇEKTEN OLACAK İŞ DEĞİL"

MHP İl Başkanı Veysel Şahin de belden yukarısı çıplak semazen görüntüleri izlediğinde hayretler içinde kaldığını söyledi.

İzmir'in kurtuluş gününde düzenlenen kortej yürüyüşünde de tuhaf görüntülerin ortaya çıktığını anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Israrla Pagos zihniyeti budur, bunun yıkılması gerektiğini söylüyorum. Kafalarının arkasında mutlaka başka hesaplar vardır. Türk kültürü, kabullendiğimiz ortak kültür bunu aslı kabul etmez. Dünyaya başka bir yerden bakıyorlar. Bunlar başka amaca matuf işlerdir. Bunlar Türk milletine yönelik işler değildir. İzmirlinin artık bu zihniyeti anlaması lazım. Gerçekten olacak bir iş değil."

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Yemekte ney ve oyun havası eşliğinde yarı çıplak olarak dans eden semazen büyük tepki topladı. Kullanıcılar, geçen hafta Edremit Belediyesi'nin zincire vurulmuş kadın gösterisini de hatırlatarak "Yazıklar olsun" dedi.

İzmir'deki 'semazen' temalı üstü çıplak dans gösterisine tepki
İzmir'deki 'semazen' temalı üstü çıplak dans gösterisine tepki

BALIKESİR'DE NE OLMUŞTU?

Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü gösterisinden çarşaflı bir kadının zincire vurulduğu görüntü büyük ses getirmişti. Olay sonrası harekete geçen Balıkesir Valiliği, tepki çeken gösteri ile ilgili soruşturma başlatmıştı.

İzmir\'deki bir etkinlikte dans eden yarı çıplak semazen tepkilere sebep oldu

Son Dakika Güncel İzmir'deki bir etkinlikte dans eden yarı çıplak semazen tepkilere sebep oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.


Advertisement