Saadet Öğretmen'in Mücadelesi Sonuç Verdi! 6 Kız Öğrenciyi İstismar Eden Müdür Yardımcısına 82 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Saadet Öğretmen'in Mücadelesi Sonuç Verdi! 6 Kız Öğrenciyi İstismar Eden Müdür Yardımcısına 82 Yıl Hapis

İzmir'de kız öğrencilere cinsel içerikli film izletip cinsel istismarda bulunan müdür yardımcısına verilen 82 yıl 6 aylık hapis cezası, İzmir Bölge Adliyesi 15. Ceza Dairesi tarafından onandı.

15.05.2018 11:33  Güncelleme: 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de bir okulun müdür vekilinin kız öğrencilere cinsel içerikli film izlettiği ve cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla açılan davada sanığa verilen 82 yıl 6 aylık hapis cezası, İzmir Bölge Adliyesi 15. Ceza Dairesi tarafından onandı.

TEMYİZ EDİLDİ

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinin Adil Şahintürk hakkında "cinsel istismar" suçundan 79 yıl 6 ay, "müstehcen film izletme" suçundan ise 3 yıl olmak üzere verdiği 82 yıl 6 ay hapis cezası ile bir mağdura "müstehcen film izletme" suçundan verdiği beraat kararı, sanık ve mağdur avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları tarafından temyiz edildi.

SAADET ÖĞRETMEN VURGUSU

Sanık avukatı temyiz dilekçesinde müvekkilinin suçu işlediğine dair delillerin sadece tanık ve mağdur beyanlarından ibaret olduğunu, beyanların çelişkili olduğunu öne sürerek, tanık öğretmen Saadet Özkan ile müvekkilinin husumeti olduğunu ve eksik inceleme sonucu karar verildiğini iddia etti.

Saadet Öğretmen'in Mücadelesi Sonuç Verdi! 6 Kız Öğrenciyi İstismar Eden Müdür Yardımcısına 82 Yıl Hapis
İlkokul öğrencisi 6 kız çocuğuna yapılan tacizi ortaya çıkaran Saadet öğretmen.

MÜSTEHCEN FİLM İZLETME SUÇUNDAN BERAAT ETTİ

İzmir Bölge Adliyesi 15. Ceza Dairesi, dosya üzerinden yaptığı incelemede sanığın mağdur İ.I'ya "müstehcen film izletme" suçunun sabit olmadığından verilen beraat kararını onadı.

82 YIL HAPİS CEZASI ONANDI

Daire "cinsel istismar" ve "müstehcen film izletme" eylemlerinin sanık tarafından işlendiğinin kanuna uygun olarak yürütülen duruşma sonucu saptandığını bildirerek, vicdanı kanının kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığını ve mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığını belirtti.

Daire, Yargıtay yolu açık olmak üzere ilk derece mahkemesi tarafından verilen 82 yıl 6 ay hapis cezasının onanmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Menderes ilçesinde 17 Mayıs 2014'te jandarmaya gelen telefon ihbarında Sancaklı Mahallesi'ndeki okulda 20 yıldır öğretmen ve vekil müdürlük yapan Adil Şahintürk'ün 6 kız öğrenciye cinsel içerikli film izletip, cinsel istismarda bulunduğu öne sürülmüş, 6 ile 11 yaşları arasındaki öğrencilerin psikolog eşliğinde ifadeleri alınmıştı. Suçlamaları reddeden Şahintürk tutuklanmış, hakkında 102 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Geçen yıl 15 Ekim'deki duruşmada Nilüfer Öncel başkanlığındaki mahkeme heyeti, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve tutukluluk süresini dikkate alarak, sanığın oy birliğiyle tahliyesine karar vermişti. Bitme aşamasında olan dava, aynı okulda görev yapan öğretmen Saadet Özkan'ın, BİMER'e şikayetiyle tekrar kamuoyunun gündemine gelmişti.

Tutuksuz yargılanan sanığın, 28 Haziran'daki duruşmada tutuklanmasına karar verilmişti.

Davanın görüldüğü İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi 13 Temmuz 2017'de sanık hakkında "cinsel istismar" suçundan 79 yıl 6 ay, "müstehcen yayın izletme" suçundan ise 3 yıl olmak üzere 82 yıl 6 ay hapis cezası vermişti.

Heyet, sanık Adil Şahintürk'ün mağdur İ.I'ya "müstehcen film izletme" suçu sabit olmadığından beraatine, sanığın tutukluluk halininin devamına karar vermişti.

Saadet Öğretmen\'in Mücadelesi Sonuç Verdi! 6 Kız Öğrenciyi İstismar Eden Müdür Yardımcısına 82 Yıl Hapis
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saadet Öğretmen'in Mücadelesi Sonuç Verdi! 6 Kız Öğrenciyi İstismar Eden Müdür Yardımcısına 82 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Huzeyfe : Laik sistemin laik çocukları busistem degişmedikçe dahaçok çocuk istismara ugrar bunlar basına yansıyan yansımıyanları siz düşünün 6 11 Yanıtla dumano: sende beyin yok sadece bunu söylemek için yazıyorum 5 2 jsdwdıwd: laik sistemle ne alakası var be ne saçmalıyorsun sen müdürün yaptığı terbiyesizliği laik sistem mi getirdi diyorsun haddini bil 3 0
  • okay ayhan: bunları idam edeceksin .verilen cezalar az biraz daha caydırıcı ceza olması gerekiyor. 14 0 Yanıtla
  • Mustafa: Helal sana saadet hoca örnek oldun tüm türkiye utansın 11 2 Yanıtla tunç06: saadet öğretmen işsiz kendine iş yarattı bence...onca kamu görevlisi varken bu öğretmen ne iş ?erkek öğretmenler işiniz zor hem de çok zor hele de saadet gibileri varsa takip delerse yandınız aman çocuklara dokunmayın ..yardım dahi etmeyin bence imkanınız varsa kurum değiştirin ...öğretmenlik zor meslek artık. 2 6
  • #DEĞİŞTİR " : tebrik ediyorum " öğretmenimizi eğitim yolundaki çocukları şaşırmak derdindeki ahmakları bu toplum asla kabul etmez " 13 0 Yanıtla
  • Deli: Tacize uğrayan her kadın korkmadan tacizciyi gerekli yerlere şikayet etsin..Bakın o zaman tacize cesaret edebilecek mi bu densizler.. 9 1 Yanıtla
  • LEBRİKAN AMCA: LAİKLİK ELDEN GİDİYEAHHH 2 7 Yanıtla
  • Deli: Çocukların yaşı 6/11 ..Ve bunlara karşı cinsel istismarda bulunan bir okul müdürü..Hiç mi Allah korkunuz kalmadı artık..Yeter Be.. 8 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement