İzmir'deki Depremzede Öğrencilere Eğlence Morali - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Depremzede Öğrencilere Eğlence Morali

İzmir\'deki Depremzede Öğrencilere Eğlence Morali

Van'da meydana gelen depremlerin ardından eğitimleri yarım kalan ve İzmir'deki okullara yerleştirilen ilköğretim öğrencilerine moral vermek için eğlence düzenlendi.

29.12.2011 20:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da meydana gelen depremlerin ardından eğitimleri yarım kalan ve İzmir'deki okullara yerleştirilen ilköğretim öğrencilerine moral vermek için eğlence düzenlendi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte konuşan Vali Cahit Kıraç, yaklaşık 3 bin öğrencinin İzmir'de eğitimine devam ettiğini belirterek, "Depremin ardından yaraları sarmak için çok sayıda vatandaşımızı sosyal tesislerimize yerleştirdik. Vatandaşlarımızın geldiği ilk günden itibaren eğitime öncelik verdik" dedi.

Buca Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde düzenlenen programa Van'dan gelerek İzmir'de eğitimini sürdüren ve sene sonunda sınava girmeye hazırlanan çok sayıda öğrenci katıldı. İlköğretim okulu öğrencilerinin sunduğu halk dansları gösterisiyle başlayan programda ilk olarak konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye, Van depreminin ardından eğitimi yarım kalan yaklaşık 3 bin öğrencinin İzmir'de eğitimini sürdürdüğünü söyledi. Bu öğrencilerden 91'inin okul öncesi eğitime tabi tutulduğunu belirten Üye 237 öğrencinin ise OKS ve LYS sınavına hazırlandığını ifade ederek, "Bu öğrencilerin dershane ihtiyacının karşılanması için özel kurslar tertip edildi" diye konuştu.

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise Van'da eğitimi yarım kalan öğrencilerin eğitiminin sürdüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Barınma ihtiyacı olan çocuklarımızı öğrenci pansiyonlarına ve misafirhanelerimize yerleştirdik. Depremin ardından Van Afet Merkezi'nin bize yönlendirdiği bin 500 kardeşimizi ağırlıyoruz. Ama İzmir'de bulunan akrabalarına gelenlerle birlikte yaklaşık 10 bin Vanlı kardeşimizin İzmir'de bulunduğunu tahmin ediyoruz. Bu vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacının karşılanması için yoğun bir çaba harcıyoruz. Ama ilk geldikleri günden itibaren önceliği eğitime verdik. Hangi seviyede olurlarsa olsunlar okul ihtiyaçları yüzde yüz karşılandı. Sosyal tesislerde okul öncesi sınıf oluşturduk. İlköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki öğrenciler ise mevcut kendi denkliklerindeki okullara yönlendirildi."

Daha sonra konuşan Buca Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni İsmail Sav da depremin ardından psikolojik olarak yaşanacak sıkıntıların aşılması konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Konuşmaların ardından konser ve Torbalı Kazım Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin kukla gösterisi öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Programın sonunda ise depremde zarar gören Van Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde başladığı eğitimine İzmir Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde devam eden 12. sınıf öğrencisi Sedef Burkuloğlu sahneye çıkarak şarkı söyledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Depremzede Öğrencilere Eğlence Morali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement