İzmir'deki FETÖ operasyonu - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki FETÖ operasyonu

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda gözaltına alınan Kaynak Holding kurucularından Kemal Başkaya tutuklandı.

05.08.2019 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda gözaltına alınan Kaynak Holding kurucularından Kemal Başkaya tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve 2 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Kemal Başkaya'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Kaynak Holding'in kurucularından olan, kapatılan Şifa hastaneleri ve STV gibi pek çok şirketin mali müşavirliğini yapan Başkaya adliyeye sevk edildi.

Zanlı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 kişinin işlemleri ise sürüyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ soruşturması kapsamında örgütün sözde mütevellisi oldukları tespit edilen ve aralarında iş insanlarının da bulunduğu 24 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, İzmir ve ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 17 zanlı gözaltına alınmıştı. Başkaya'nın da yakalamasıyla gözaltı sayısı 18'e çıkmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki FETÖ operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement