İzmir'deki Gemi Kazası - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Gemi Kazası

İzmir\'deki Gemi Kazası

İzmir Tersanesi'nde meydana gelen kazada hayatını kaybedenler için öğle saatlerinde tersane içinde tören düzenleneceği belirtildi.

24.12.2013 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Tersanesi'nde meydana gelen kazada hayatını kaybedenler için öğle saatlerinde tersane içinde tören düzenleneceği belirtildi.

27 Kasım'da bakıma gelen TCG Değirmendere römorkörünün yan yatması sonucu yaşanan kazada, 1 astsubay, 7 er ve 2 işçi hayatını kaybetti. Cenazeler Adli Tıp Kurumu'nda tamamlanan otopsinin ardından teslim alındı ve Hatay Askeri Hastanesi'ne getirildi. Otopsi sonucuna göre hayatını kaybeden 10 kişinin boğularak yaşamını kaybettiği edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Öte yandan TCG Değirmendere römorkörünün yanı sıra yine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda hizmet veren ve ismi açıklanmayan bir mayın tarama gemisinin de aynı havuzda bulunduğu öğrenildi. Bakım çalışması sona eren iki gemiden ilk olarak mayın tarama gemisi yeniden denize indirilirken, bu sırada havuzda bulunan TCG Değirmendere römorkörü, havuzun balans ayarının bozulması sonucu sağa doğru yan yatarak kazaya sebep olduğu iddia edildi.

Askeri savcılık tarafından olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı ve yapılan teknik takip sonrasında kazanın sebebinin ortaya çıkacağı öğrenildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Gemi Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement