İzmir'deki Kültür-sanat Etkinliklerinde Bahar Havası - Son Dakika
Yerel

İzmir'deki Kültür-sanat Etkinliklerinde Bahar Havası

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri, mart ayıyla artacağı bildirildi.

28.02.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri, mart ayıyla artacağı bildirildi.

Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamaya göre Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), bahar ayına 10 Grammy ödüllü Bobby McFerrin, İlhan Şeşen, Kürşat Başar ve Burçin Büke, Bodrum Oda Orkestrası ve Çağ, Esen, Başar Can Trio ile önemli müzik gruplarının konserleriyle "hoş geldin" diyecek.

"Don't worry, be happy" şarkısı ile 1988'de dünyadaki tüm listelerin en tepesine yerleşen 10 Grammy ödüllü Bobby McFerrin, 2 Mart Pazartesi günü İzmirlilerle AASSM'de bir araya gelecek.

Aynı gün Kültürpark İzmir Sanat'ta Can Bağdar Bilen piyano performansını sergileyecek. Bilen, Mozart, Bach, Chopin ve Rodion Schedrin'den çalacağı bestelerle İzmirlilere klasik müzik ziyafeti sunacak.

"Çağ Erçağ, Esen Kıvrak, Başar Can Kıvrak Trio" oda müziği grubu 14 Mart'ta konser verecek. Çetin Emeç Sanat Galerisi de 18 Mart-13 Nisan tarihleri arasında "Yasaklar" isimli karma sergiye ev sahipliği yapacak. Sergide fotoğraf, baskı, heykel, resim gibi bir çok sanat dalında "yasakları" konu alan eserler olacak.

"Lepidus Quarted, Emre Elivar" oda müziği grubu 23 Mart Pazartesi,  "İki Viyola ve Piyano" konseri de 24 Mart'ta İzmirlilerle buluşacak. 25 Mart Çarşamba akşamı AASSM'de bu kez "Bodrum Oda Orkestrası"nın konseri olacak. Yine 25 Mart Çarşamba günü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, saat 20.00'de İsmet İnönü'de konser verecek.

Mart ayının kapanış konserini ise 31 Mart Salı akşamı İlhan Şeşen, Kürşat Başar ve Burçin Büke üçlüsü, "İki Aşk Adamı ve Bir Virtüöz" isimli programla yapacak. Konserde İlhan Şeşen'e ait bestelere gazeteci-yazar Kürşat Başar saksafonu, Bürçin Büke ise piyanosu ile eşlik edecek.

Konserlerin biletleri www.aassm.org.tr ile www.izmir.bel.tr/kultursanat adreslerinden ya da AASSM, İzmir Sanat ve İsmet İnönü Sanat Merkezleri'nden temin edilebilecek.

Kukla günleri başlıyor

9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri, 5- 22 Mart tarihleri arasında İzmirlilerle buluşacak.  İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin 5 noktasında çocukları ücretsiz kukla gösterileri sunacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'deki Kültür-sanat Etkinliklerinde Bahar Havası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement