İzmir'deki Orman Yangını Hız Kesmeden İlerliyor! İki Bin Kişi Tahliye Edildi - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Orman Yangını Hız Kesmeden İlerliyor! İki Bin Kişi Tahliye Edildi

İzmir'in Bayındır ilçesinin Lütuflar ve Kızılkeçili köyleri arasında çıkan orman yangını Manisa sınırına ulaştı. Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 2 bin kişi tahliye edildi.

27.07.2017 08:38  Güncelleme: 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Bayındır ilçesinin Lütuflar ve Kızılkeçili köyleri arasında çıkan orman yangını geceden beri devam ediyor. Yangın Turgutlu sınırına ulaşırken, bölgedeki iki bin kişi tahliye edildi. Geniş bir alana yayılan yangına, sabahın ilk ışıklarında havadan müdahale başladı. Yine İzmir Urla ve Aliağa'da da orman yangınları var.

Bayındır ilçesinin Lütuflar ve Kızılkeçili köyleri arasında çıkan orman yangınında yaklaşık 100 hektarlık alan küle döndü. Söndürme çalışmalarının devam ettiği yangın Turgutlu sınırına ulaştı.Yangını söndürme çalışmaları sürerken, alevler rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak Manisa'nın Turgutlu ilçesinde de etkili olmaya başladı.

İKİ BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Turgutlu'daki Kırsal Kabaçınar ve Karaköy mahallelerinde oturan yaklaşık 2 bin kişi, Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerle Dağmarmara bölgesindeki Niyazi Üzmez Ortaokulu'nun bahçesinde kurulan toplanma merkezine taşındı.

Buradan da vatandaşlar yakınlarının yanlarına yerleşmek üzere, çevredeki kırsal mahallelere götürüldü. Bir kısmı da ilçe merkezine götürülerek öğrenci yurtlarına yerleştirildi.
Yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Vatandaşların yoğun dumandan etkilenmemesi adına tahliye kararı alındığı öğrenildi. Öte yandan diğer bir sınır köyünde de Jandarma ekipleri Karaköy halkına da uyarılarda bulunuyor.

İzmir'deki Orman Yangını Hız Kesmeden İlerliyor! İki Bin Kişi Tahliye Edildi

ALİAĞA'DAKİ YANGIN GÜÇLÜKLE SÖNDÜRÜLDÜ

İzmir'in Aliağa ilçesinde, çıkan yangında 1 hektarlık kızılçam ormanı küle dönerken, alevler havadan ve karadan müdahale ile güçlükle söndürülebildi.

Aliağa'nın kırsal Samurlu Mahallesi, Yarendağı Mevkisi'ndeki, çam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgeye, Menemen Orman İşletme Şefliği'ne ait 9 arazöz, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 helikopter, İzmir Büyükşehir İtfaiyesi ile Aliağa İtfaiye Grubu sevk edildi. Havadan ve karadan 1.5 saat süren müdahale ile yangın daha fazla büyümeden güçlükle söndürüldü. İlk belirlemelere göre 1 hektarlık kızılçam ormanı zarar görürken, yangının çıkış nedeninin araştırıldığı bildirildi.

İzmir'deki Orman Yangını Hız Kesmeden İlerliyor! İki Bin Kişi Tahliye Edildi
HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE BAŞLADI

İzmir'in Urla ilçesinde bugün akşam saatlerinde, Mersin Boğazı ile Deve Deresi mevkisi yakınındaki makilik ve ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahaleye başladı. 2 amfibi uçak, 3 yangın söndürme helikopteri, 20 arazöz ve yer ekiplerinin yanı sıra çevre belediyelerden itfaiye araçları ve su tankerleriyle alevlere müdahale ediliyor.

Yangın sırasında, bölgedeki rüzgar enerjisi santralleri türbinlerinden birinin de zarar gördüğü öğrenildi.

İzmir'deki Orman Yangını Hız Kesmeden İlerliyor! İki Bin Kişi Tahliye Edildi
ÇEVRE İLLERDEN TAKVİYE EKİP GÖNDERİLDİ

İzmir'de ormanlık alanda çıkarak Manisa'ya sıçrayan yangın, etkisini sürdürüyor. Geniş bir alana yayılan yangına, sabahın ilk ışıklarında havadan müdahale başladı.

Bayındır'ın Kızılkeçili ile Ovacık mahalleleri arasında bulunan Lütuflar mevkisinde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılmaya devam ediyor. Manisa'nın Turgutlu ilçesine sıçrayan yangına çok sayıda itfaiye ekibi, 90 arazöz, 5 dozer, 20 su tankeri ve çevre illerden gelen takviye personelinin söndürme çalışmaları sürüyor.

Öte yandan camiden anons geçilerek vatandaşların önlem almaları için uyarı yapılıyor

İzmir'deki Orman Yangını Hız Kesmeden İlerliyor! İki Bin Kişi Tahliye Edildi

İzmir'deki Orman Yangını Hız Kesmeden İlerliyor! İki Bin Kişi Tahliye Edildi

İzmir\'deki Orman Yangını Hız Kesmeden İlerliyor! İki Bin Kişi Tahliye Edildi

Son Dakika Güncel İzmir'deki Orman Yangını Hız Kesmeden İlerliyor! İki Bin Kişi Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement