İzmir'deki Silahlı Kavga Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Silahlı Kavga Davasında Karar

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 3 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin davada, iki sanıktan birine toplam 66 yıl 6 ay 25 gün, diğerine 25 yıl 7 ay 21 gün hapis cezası verildi.

09.05.2018 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 3 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin davada, iki sanıktan birine toplam 66 yıl 6 ay 25 gün, diğerine 25 yıl 7 ay 21 gün hapis cezası verildi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Mehmet Göktaş, tutuksuz yargılanan sanık Sabri Sorhun ve tarafların avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık Aydın Göktaş duruşmaya katılmadı.

İddia makamı, daha önce verdiği mütalaasını tekrarlayarak, Mehmet Göktaş hakkında Enver Sorhun, Neşat Sorhun ve Nurbay Sorhun'u öldürmek suçundan 3 kez müebbet, Mustafa Kırışkuzu ile Bekir Sorhun'u yaralamak suçundan 7,5 yıla kadar hapis cezası, sanık Aydın Göktaş'ın ise Enver Sorhun'u öldürmek, Sabri Sorhun'u öldürmeye teşebbüs suçlarından 2 kez müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Mehmet ve Aydın Göktaş hakkında tahrik indiriminin uygulanmasını isteyen iddia makamı, Sabri Sorhun'un mahkumiyeti için yeterli, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunamadığından beraat etmesi yönünde mütalaa verdi.

Sanık Sabri Sorhun, olayda hiçbir suçunun olmadığını, olay yerine tırnak çakısıyla bile gitmediğini savunarak kurbanlık hayvan almaya gittiğini ancak ailesinin başına böyle bir olayın geldiğini, beraat istediğini mahkeme heyetine iletti.

Önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirten Göktaş, son söz olarak, "Böyle bir olayın meydana gelmesini istemezdim, pişmanım." dedi.

Mahkeme heyeti, 3 kişiyi "kasten öldürme" suçundan 3 kez müebbet hapis cezası verdiği Mehmet Göktaş hakkında "haksız tahrik indirimi" uygulayarak 3 kez 17'şer yıl, iki kişiyi "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 12 yıl 6 ay 25 gün, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 3 yıl olmak üzere, 66 yıl 6 ay 25 gün hapis cezası vererek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Heyet, bir kişiyi "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdığı Aydın Göktaş'a da "haksız tahrik indirimi" uygulayarak 17 yıl, bir kişiyi "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 7 yıl 1 ay 21 gün, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan ise 1 yıl 6 ay hapis cezası olmak üzere, 25 yıl 7 ay 21 gün hapis cezası verdi.

Göktaş hakkında yurt dışı çıkış yasağı uygulanmasına karar veren heyet, Sabri Sorhun'un ise beraatini kararlaştırdı.

Duruşma sonrası açıklama yapan Sabri Sorhun'un avukatı Mehmet Öncel Günhan, mahkemenin sanıklar hakkında haksız tahrik indirimi uygulamasına karşı çıktıklarını belirterek kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Olay

Kurban Bayramı sebebiyle 29 Ağustos 2016'da İzmir'in Karabağlar ilçesinde kurulan hayvan pazarında, aralarında daha önceden husumet olduğu iddia edilen iki aile arasında çıkan silahlı kavgada Neşet (50), Enver (30), Nurbay (41), Bekir (27) ve Sabri Sorhun (57) ile Mustafa Kırışkuzu (66) yaralanmıştı.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan Neşat, Enver ve Nurbay Sorhun hayatını kaybetmişti.

Polis ekipleri silahlı kavga olayına karıştıkları iddiasıyla 3 kişiyi gözaltına almıştı.

Sanıklar Mehmet ve Aydın Göktaş hakkında "kasten öldürme ve yaralama" suçlamalarından cezalandırılması talebiyle dava açan cumhuriyet savcısı, Sabri Sorhun'un katılan sanık olarak yargılanmasını istemişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Silahlı Kavga Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement