İzmir'deki Uyuşturucu Operasyonu Davası - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Uyuşturucu Operasyonu Davası

İzmir'de gerçekleştirilen operasyonla uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan sanıklardan 3'ü 2 yıl 11 ay ile 5 yıl 10 ay arası hapis cezalarına çarptırıldı, 2'si ise beraat etti. Beraat eden sanık avukatı, müvekkilinin suçsuz yere 1 yıl tutuklu kalması nedeniyle 100 bin liralık tazminat davası açacaklarını bildirdi

01.10.2013 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de gerçekleştirilen operasyonla uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan sanıklardan 3'ü 2 yıl 11 ay ile 5 yıl 10 ay arası hapis cezasına çarptırıldı, 2'si ise beraat etti.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "Uyuşturucu madde ticareti yapma" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Hüseyin K, Kerem G, tutuksuz sanık Abdülaziz Ç. ve avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Zeynel Çiçek, mütalaasında, yargılama sürecinde dinlenen tanık beyanları ve sanıklar Kerem G. ile Hüseyin K'nin ifadeleri dikkate alındığında, sanıklar Abdülaziz Ç. ve suça sürüklenen çocuk M.Ç'nin eşyalar arasında esrar maddesi olduğunu bilmeden taşıma işini yaptıklarını, suçun sabit olmaması nedeniyle ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesini, daha önceki celselerde tanık sıfatıyla dinlenen M.İ.D. ile B.A. hakkında ise "uyuşturucu madde ticareti yapma" suçundan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Sanık avukatları mütalaya yönelik savunmalarında, müvekkillerinin beraatlerini istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Abdülaziz Ç. ve suça sürüklenen çocuk M.Ç'nin "üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair mahkumiyetlerine yeterli, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından" beraatlerine karar vererek her iki sanığın tutuklu kaldıkları süre için tazminat talep etme haklarının bulunduğunu bildirdi.

Sanık Hüseyin K. ve Kerem G'nin 5 yıl 10'ar ay hapis ve 20 bin lira adli para cezasına, sanık Edip D'nin ise 2 yıl 11 ay hapis ve 10 bin lira para cezasına çarptırıldığını açıklayan mahkeme heyeti, tanıklar M.İ.D. ile B.A. hakkında ise "uyuşturucu madde ticareti yapma" suçundan başsavcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiğini belirtti.

Duruşma sonrası sanık Abdülaziz Ç'nin avukatı Tolga Turgut, gazetecilere, beraat eden müvekkilinin 1 yıl suçsuz yere cezaevinde kaldığını ifade ederek, bu nedenle 100 bin liralık tazminat davası açacaklarını bildirdi.

Operasyon

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında, doğu ilinden İzmir'e gelen bir tırdaki eşyalar arasına uyuşturucu bulunduğu bilgisi üzerine operasyon düzenlemiş, tır sürücüsü Abdülaziz Ç., eşyaları araçtan indiren Edip D, Hüseyin K, suça sürüklenen çocuk M.Ç. ile çevreyi gözetlediği bildirilen Kerem G. gözaltına alınmıştı. Tırdan indirilen kolilerde 64 kilo esrar ele geçirilmiş, zanlılardan M.Ç. dışındakiler mahkemece tutuklanmış, yargılama sürecinde ise Abdülaziz Ç ve Edip D. de tahliye edilmişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Uyuşturucu Operasyonu Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement