İzmir'deki Yangından Geriye Kalan Görüntüler Yürek Burktu - Son Dakika
3. Sayfa

İzmir'deki Yangından Geriye Kalan Görüntüler Yürek Burktu

İzmir'deki yangından geriye kalan görüntüler yürek burktu Buca'nın alev alev yanan ormanlarında bilanço ortaya çıktıİZMİR - İzmir'in Buca ilçesindeki ormanlık alanda başlayan ve 25 hektarlık alanda etkili olan yangın kontrol altına alırken, yanan ağaçların görüntüleri ve acı bilanço...

13.07.2018 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'deki yangından geriye kalan görüntüler yürek burktu

Buca'nın alev alev yanan ormanlarında bilanço ortaya çıktı

İZMİR - İzmir'in Buca ilçesindeki ormanlık alanda başlayan ve 25 hektarlık alanda etkili olan yangın kontrol altına alırken, yanan ağaçların görüntüleri ve acı bilanço yürekleri burktu.

Buca ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın öğleden sonra çıktı. Öğle saatlerinde Buca Gölet mevkiindeki ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına 7 helikopter, 2 uçak, 30'a yakın arazöz ve yaklaşık 200 kişilik orman işçisi müdahale etti. Bölgeye herhangi olumsuzluğa karşın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve 112 acil servis ekipleri de yönlendirildi.

Ekipler, yangını söndürebilmek için yoğun bir çaba sarf etti. Bölgeye çevre ilçelerden de takviye ekipler sevk edildi. Alev alev yanan ormanlık alana yakın bir alanda, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yönetim merkezi oluşturdu.

Herhangi olumsuzluğa karşında jandarma ve polis ekipleri önlem aldı. Bazı alanlarda yollar trafiğe kapatıldı ve hiç kimse geçildi. Yetkililerden alınan bilgiye göre yangının 25 hektarlık bir alanda etkili olduğu bildirildi.

Çok sayıda ağaç zarar gördü, görüntüler yürek burktu

Yangın, yaklaşık 5 saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alınabildi. Öte yandan, yangının söndürüldüğü alanda acı bilanço da ortaya çıktı. Yangın nedeniyle onlarca ağaç yanarak zarar gördü. Yanan alanlarda ise ekiplerin söndürme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Bölgede soğutma çalışmaları sürerken, yangının neden çıktığı konusunda ise geniş çaplı bir çalışma başlatıldığı belirtildi.

İzmir\'deki Yangından Geriye Kalan Görüntüler Yürek Burktu
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa İzmir'deki Yangından Geriye Kalan Görüntüler Yürek Burktu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement