İzmir'den Adana'ya Bisikletle Yolculuk - Son Dakika
Güncel

İzmir'den Adana'ya Bisikletle Yolculuk

İzmir\'den Adana\'ya Bisikletle Yolculuk

Çukurova Üniversitesi Bisiklet Kulübü'nden 3 sporcu ve bir üniversite çalışanı, bisikletin kullanımını artırmak amacıyla İzmir'den Adana'ya gidecek.

04.08.2013 10:21  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi Bisiklet Kulübü'nden 3 sporcu ve bir üniversite çalışanı, bisikletin ulaşım aracı olduğunu göstermek, kullanımını artırmak amacıyla pedal çevirerek İzmir'den Adana'ya gidecek.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Ömer Taşkın, Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Bölümü öğrencisi Selçuk Aslan, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Hakan Akıllıoğlu ve üniversitede teknik personel olarak çalışan İzzet Altınsoy, bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu, yaygın şekilde kullanılması sağlamak için 1600 kilometre pedal çevirecek.

Adana'dan otobüsle İzmir'e giden 4 kişilik ekip, 23 Temmuz'da Efes'ten pedal çevirerek 20 gün sürecek turlarına başladı. Dünyanın 7 harikasından biri olan 'Artemis Tapınağı', Likya Uygarlığı'na başkentlik yapan 'Ksantas', Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi'nin eşsiz manzarası eşliğinde pedal çeviren 4 aktivist, Antalya'nın Demre İlçesi'ne ulaştı. Yolculuk boyunca sadece Bodrum- Datça arasında feribot kullanan grup, yolun diğer kısımlarının tamamını bisikletle geçti. Datça'da şair Can Yücel'in mezarını ziyaret eden grup, yol boyunca Ege ve Akdeniz sahillerindeki antik kentleri de gezdi.

Demre'de Noel Baba Müzesi, Myra Antik Kenti ve Andriake Antik Kenti'ni gezen grup, 20 gün sürecek ve Adana'da sona erecek yolculukları boyunca toplam 1600 kilometre pedal çevirecek.

BİSİKLET BİR ULAŞIM ARACIDIR

Grup üyelerinden Tıp Fakültesi öğrencisi Ömer Taşkın, Bergama İlçesi'ndeki Efes Antik Kenti'nden yola çıktıklarını söyledi. Turun Adana'da tarihi Anavarza Kalesi'nde sona ereceğini kaydeden Taşkın, "Günde ortalama 70- 90 kilometre arası yol alıyoruz. Gece çadırda kalıyoruz. Yemeğimizi kendimiz yapıyoruz. Bisiklete her yaştaki insan binebilir. Ayrıca bisiklet, sağlık veren bir ulaşım aracıdır. Bunu mola verdiğimiz her yerde anlatıyoruz. Yaptığımız turla da bunu göstermeye çalışıyoruz" dedi.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN PEDAL ÇEVİR

Bisiklet kullanımına dikkati çekmeyi hedeflediklerini anlatan Taşkın, "Doğaya zarar vermeden de bisikletle yolculuk yapmanın mümkün olduğunu göstermek istiyoruz. Ulaşım ve turizm alternatifi olarak bisikletin, bireysel ve toplumsal sağlık sorunlarında önemli bir halka olduğunu fark ettirmek temel amacımız. Umarım bu turun sonunda bunu topluma anlatmayı başarırız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'den Adana'ya Bisikletle Yolculuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement