İzmir'den Amerika'ya Bir Başarı Öyküsü - Son Dakika
Yerel

İzmir'den Amerika'ya Bir Başarı Öyküsü

İzmir\'den Amerika\'ya Bir Başarı Öyküsü

Özel Türk Koleji’nde lise eğitimi aldığı yıllarda aktif olarak müzikle uğraşan, okul orkestrasında görev alıp, kendi müzik grubuyla Moğollar ile aynı sahneyi paylaşan İzmirli genç müzisyen Berk Ağar, Amerika’ya kadar uzanan başarı öyküsünü İHA’ya anlattı.

13.03.2015 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Türk Koleji'nde lise eğitimi aldığı yıllarda aktif olarak müzikle uğraşan, okul orkestrasında görev alıp, kendi müzik grubuyla Moğollar ile aynı sahneyi paylaşan İzmirli genç müzisyen Berk Ağar, Amerika'ya kadar uzanan başarı öyküsünü İHA'ya anlattı.

İzmir'de lise eğitimini bitirdikten sonra çeşitli burslarla Amerika'da eğitim gören, geçtiğimiz yıl master derecesini tamamlayan İzmirli genç müzisyen Berk Ağar, kendisini şöyle anlattı: 1986 yılında İzmir'de dünyaya geldim. İlk, orta ve lise eğitimimi Özel Türk Koleji 'nde tamamladım. 2004 yılında geldiğim Amerika'da çeşitli burslarla lisans, lisans üstü ve geçtiğimiz yıl master eğitimimi tamamladım. Eğitim dönemi başından bu yana Palo Alto Üniversitesi'nde müzik tarihi ve gitar eğitimi veriyorum. Aynca Northside Müzik Akademi ve Institute Of Music Arts'ta gitar üzerine dersler vermekteyim. Halen iki önemli müzik grubunun da; Mundo ve Carlos Sanchez & Band Matiz Latmo'nun aktif müzisyen üyesiyim."

Müzik hayatına dair bilgiler veren Ağar, "Küçük yaşlarda babam İskender Ağar'ın ve annem Melahat Ağar'ın gittigi güzel konserler ve aldıkları keyifli kasetler sayesinde müziğe duyduğum ilgiyi keşfettim. Gitara olan büyük ilgimden dolayı orta iki de gitar çalmaya başladım. Küçük yaşlardan bu yana iyi bir müzik kulağına sahiptim. Ailemin teşviğiyle orta okul yıllarında başladığım gitar derelerinin de etkisiyle okul orkestrasına seçilmem ilk dönemeçtir. O yıllarda gururla söyleyebilirim ki arkadaşlarımla kurduğumuz müzik grubuyla Moğollar gibi efsane bir grupla konser verme şansı yakaladık. Ardından TRT Radyosu'nun dikkatini çektik ve onlara da özel bir konser ve röportaj verdik. Küçük yaşlarda tabi ki her zaman isteğim olmuştu ama bu fikir Amerika'ya gelene kadar gerçekleşmemişti. İlk başta üniversitede işletme okuyacaktım anne ve baba mesleğinden dolayı ama çok büyük bir şansla hayatım değişti.Lise döneminde müzik önceliğimdi ve bu konuda eğitim ve deneyim anlamında varabileceğim en yüksek noktaya ulaşmanın hayallerini kuruyordum. Özel Türk Koleji'ni bitirdikten sonra Teksas Corpus Christi'de bulunan Del Mar College'a başvuruda bulundum ve burslu olarak kabul edildim." dedi.

PROFESYONEL MÜZİĞE BAŞLADI

2 yıllık olan Del Mar College'ı bitirdikten sonra 4 yıl Texas A&M Üniversitesi'nde, 4 yıl da University Of Texas At San Antonio'da eğitim gören, 2014 Mayıs'ında da masterını tamamlayan Ağar, her birini burslu olarak okuduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Müzik eğitimi çok zordur, hocalardan okul döneminde nefret edersin mezun olunca değerlerini anlarsın. Gitar hocalarımdan Türkiye'de Hakan Kireçkaya, Cengizhan Hıçkıran, Amerika'da ise Philip Hii ve Matthew Dunne, komposizyon bölümünden ise Neil Flory ve Richard Mcdonald Şu anda ise Palo Alto College'da birlikte çalıştığım Armin Marmolejo (Ray Charles ve Frank Sinatra ile birlikte yıllarca trombon sanatçılığı yapmış) ve Juan Ortiz (Mariachi alanında 2 Grammy Ödülü sahibi aynca Santana ve Placido Domingo gibi ünlü isimlerle sahne almış virtüöz). Üzerimdeki etkileri ve emekleri için onlara minnettarım."

ÖĞRENCİYKEN ÖĞRETMENLİĞE BAŞLADI

Küçük yaşlarda çocuklara müziği sevdirmek gerektiğine dikkat çeken Berk Ağar, "Engel yerine destek olmak onlara her şeyi yapabileceklerini ama çok çalışmaları gerektiği anlatılmalı. Ailelerin çocuklarına disiplin verip onlara nasıl, ne zaman ve ne kadar çalışacakları konusunda bilgilendirmeleri lazım. Çünkü çocuklar oyun oynamayı çalışmaktan daha çok sever. Eğitim yıllarında edindiğim bilgi ve tecrübeyi yeni nesillere aktarmak ve onlardan onay görmek gerçekten gurur verici. Bu yola baş koyan arkadaşlarımızın korkusuzca Amerika'ya açılmaları global dünyayı, farklı kültür ve müzikleri tanımaları açısından çok faydalı olacaktır. Bu anlamda çok şanslı olduğumu düşünüyonmPek çok ırkı ve milleti bayrağı altında toplamayı başarmış olan Amerika'da yerel yönetimler ve halk, yabancı öğrencilere ilgili ve hassas davranıyor, destekliyor." diye konuştu.

İKİ ALBÜMÜ DE İLGİ GÖRDÜ

Şu ana kadar iki albüm yaptığını belirten Ağar, "Bunlardan biri 'A New Beginning' ve diğeri 'Mundo'. Bu albümlerin düzenlemesi ve prodüksiyonu bana ve Mundo Grubu'na aittir. Yaptığım albümlerde içten gelerek ve severek yaptığım müziği başkaları ile paylaşmak istedim. Bildiğiniz gibi Mundo Türkiye'de de dağıldı ve latin ezgileriyle; 'Güzel Kız' klibi epey ilgi gördü. Tüm İzmirlilere ve Amerika'da desteğini esirgemeyen tüm dostlara sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'den Amerika'ya Bir Başarı Öyküsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement