İzmir'den Diyarbakır'a Barış Süreci Ziyareti - Son Dakika
Güncel

İzmir'den Diyarbakır'a Barış Süreci Ziyareti

İzmir\'den Diyarbakır\'a Barış Süreci Ziyareti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,Mayıs'ta Diyarbakır'a giderek orada bir Ege rüzgarı estirmek istediklerini belirtti.

11.04.2013 19:06  Güncelleme: 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte farklı kesimleri temsil eden kanaat önderleri ve üniversitelerin kültür sanat grupları ile 22 veya 23 Mayıs'ta Diyarbakır'a giderek orada bir Ege rüzgarı estirmek istediklerini belirtti. Kocaoğlu, "Bu geziyi gerçekleştirirsek 30 senedir ülkemizin ihtiyacı olan barışa katkıda bulunmuş olacağız diye düşünüyorum" dedi.

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 40'ncı kez gerçekleştirilen toplantısının basına açık bölümünde bir açılış konuşması yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaşanan barış sürecine dikkat çekerek "Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi biz de barış sürecini destekliyoruz" diye konuştu. Barışın kalıcı ve sürdürülebilir olması için tüm toplum kesimlerinin hassasiyetlerinin göz önünde tutularak barışın tesis edilmesi gerektiğine inandıklarını vurgulayan Kocaoğlu, "Bunun da sağlanması için her türlü desteği veriyoruz. Bu doğrultuda biz de 22 yahut 23 Mayıs'ta İzmir'deki farklı kesimleri temsil eden kanaat önderleri ile birlikte Diyarbakır'a gezi düzenleyeceğiz. Bu konuyu Diyarbakır Belediye Başkanımızın İzmir'e Kürtçe Hamlet oyununu seyretmeye geldiği sırada da kararlaştırmıştık. Bir günlük programda üniversitelerin sanat grupları da dahil olmak üzere Ege'nin kültür ve sanat etkinliklerini kanaat önderleri ile birlikte Diyarbakır'a taşıyacağız" dedi.

Bir günlük gezinin özel uçakla gerçekleşeceğini, gece geç saatlerde dönüleceğini de aktaran Kocaoğlu, "Arkadaşlarımız çalışmayı sürdürüyorlar. Diyarbakır'a Ege'den bir esintiyle gideceğiz. Biz de bu barış sürecine, kentler arasında dostluğun, kardeşliğin gelişmesi için katkıda bulunmuş olacağız. Önümüzdeki günlerde program gerçekleştireceğiz. Bu geziyi gerçekleştirirsek 30 senedir ülkemizin ihtiyacı olan barışa katkıda bulunmuş olacağız diye düşünüyorum" dedi.

Kocaoğlu konuşmasında ayrıca Mayıs ayı içinde yapılacak oda ve borsa seçimlerini hatırlatarak adaylara başarılar diledi.

Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Hazine'ye terkettiği Kaynaklar'daki Tansaş Et Entegre Tesisi'nin İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Borsası tarafından işletilmesi girişimlerine destek verdi. Kocaoğlu, "Tesis nasılsa bizden çıktı. Önemli olan bu tesisin kentin faydasına kullanılması" dedi.

BARIŞ İSTEMEYEN KENT VURGUSU RAHATSIZ ETMİŞTİ

Türkiye başkanlığını sanatçı Şanar Yurdatapan'ın yaptığı Küçük Millet Meclisi'nin İzmir yönetimi, Şubat ayında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'e, heyetlerle iki kente karşılıklı ziyaret yapılması önerisi getirmişti. Ancak çağrının, "İzmir'in barışı istemeyen kent imajını silmek" ifadesiyle yapılması Başkan Kocaoğlu'nu rahatsız ezmişti. Çağrıyı basından okuduğunu belirten Kocaoğlu, zaten iki kent arasında bir sorun olmadığını, Diyarbakır Belediye Başkanı'nı İzmir'de ağırladıklarını, kendilerinin de ileriki dönemde Diyarbakır'a gidebileceklerini bildirmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'den Diyarbakır'a Barış Süreci Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement