İzmir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

İzmir'den Kısa Kısa

Seferihisar Edebiyat Günleri Festivali'ni doğru.

18.06.2013 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seferihisar'da Edebiyat Günleri Festivali düzenlenecek.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, 22-28 Haziran'da gerçekleştirilecek etkinlikte gündüzleri yazarlık atölyeleri, akşamları ise Sığacık Kaleiçi'nde şiir ve müzik dinletileri ile çeşitli söyleşiler yer alacak.

Açılış konuşmasını şair ve yazar Murathan Mungan'ın yapacağı, Bejan Matur, Orhan Alkaya, Küçük İskender, Mehmet Yaşin, Haluk Şahin, Cezmi Ersöz,  Gonca Özmen, Hüsnü Arkan gibi isimler katılacak.

Kapanış konserinde Mehtap Meral'ın sahne alacağı festivalde yazarlar Pınar Kür, Mario Levi, Ayfer Tunç, Murat Gülsoy, İnci Aral, Buket Uzuner,  Gülşah Elikbank, Neslihan Acu ve Latife Tekin de atölye çalışması yapacak.

Atölye çalışmaları dışında tüm etkinliğin ücretsiz olacağı festivalde, yazarlık atölyelerine katılım 25 kişi ile sınırlı olacak. 1 hafta sürecek çalışmalarda, katılımcılar yazarlar ile aynı tesiste konaklarken Seferihisar'ın güzelliklerini görme imkanı da bulacak.

-Kızlar küçük, kupa büyük-

İzmir Büyükşehir Belediyesinin genç sporcuları, Küçük Bayanlar Türkiye Hentbol Şampiyonası'nda tüm rakiplerini yendi.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Kulübü Küçük Bayanlar Hentbol Takımı, İzmir'de düzenlenen şampiyonada başarılı sonuçlar elde etti.

Grup maçlarında Malatya Gençlik'i 38-8 ve Kastamonu GSİM'yi 26-15 mağlup eden İzmir ekibi, çeyrek finalde Bursa Osmangazi'yi 14-10, yarı finalde Kemalpaşa Belediyespor'u 18-16 yenerek finalist oldu. İzmir ekibi, finalde güçlü rakibi Üsküdar Belediyespor'u 24-14 yenerek mutlu sona ulaştı.

Sporcular, şampiyonluk kupalarını GSİM İzmir İl Müdürü Metin Kaplan'dan aldı.

Geçen yıl Marmaris'te düzenlenen Türkiye Hentbol Şampiyonası'nda tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşan İzmir Büyükşehir Belediyespor'un Genç Bayan takımı da Ankara'da düzenlenen Genç Bayanlar Türkiye Şampiyonası'nda Yeni Mahalle Belediyespor'u 26-23'lük skorla yenip ikinci kez aynı başarıyı göstermiş oldu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement