İzmir Devlet Tiyatrosu Nisanda 5 Oyun Sahneleyecek - Son Dakika
Kültür Sanat

İzmir Devlet Tiyatrosu Nisanda 5 Oyun Sahneleyecek

İzmir Devlet Tiyatrosu, nisan ayında biri çocuk oyunu 5 eseri sahneye koyacak.

28.03.2018 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Devlet Tiyatrosu, nisan ayında biri çocuk oyunu 5 eseri sahneye koyacak.

İngiliz oyun yazarı Ray Cooney'in kaleme aldığı, Orhan Azizoğlu'nun Türkçeye çevirdiği ve Ali Hürol'un yönettiği "Haydi Karına Koş" oyunu, 3-7 Nisan tarihlerinde Konak Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

"Haydi Karına Koş", oyunun kahramanı John ve birbirinden habersiz 2 kadınla yaptığı evliliği ve John'un geçirdiği bir kaza sonrası yaşadıklarını konu alıyor.

Çocuklara dostluğun önemini, doğanın neden korunması gerektiğini, teknolojinin hayattaki yerini anlatan "Kuzu Maydanoz'un Maceraları" adlı şarkılı danslı tiyatrosu da 15,16, 22 ve 23 Nisan'da Konak Sahnesi'nde, 18, 24 ve 25 Nisan'da da Urla Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi'nde gösterilecek.

Lübnanlı yazar Wajdi Mouawad'ın yazdığı, Cem Emüler'in Türkçe'ye çevirdiği "Yanık" adlı oyun ise 10-14 Nisan tarihlerinde Konak Sahnesi'nde izlenebilir. Yanık, Lübnan iç savaşından sonra Kanada'ya göç eden Nevval Marvan'ın hikayesini ve ikiz çocukları Janine ve Simon'a bıraktığı vasiyeti anlatıyor.

Orhan Veli Kanık'ın şiirlerinden Murathan Mungan'ın uyarladığı "Bir Garip Orhan Veli" adlı tek perdelik oyun, Tayfun Eraslan'ın tek kişilik performansıyla 17-22 Nisan tarihlerinde Konak Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Tiyatro klasiklerinden "Hastalık Hastası", Bulgar yönetmen Vladlen Alexandrov yönetiminde 24-28 Nisan tarihlerinde Konak Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Molière tarafından 1673 yılında yazılan eser, Alexandrov'un kendine özgü yorumuyla sahneleyecek. Hastalık Hastası, sürekli hasta olduğunu sanan Argan'ın mesleğini kötüye kullanarak bir doktor ve eczacı tarafından sömürülmesini konu alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İzmir Devlet Tiyatrosu Nisanda 5 Oyun Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement