İzmir: Dyp İzmir 8. Olağan Kongresi - Son Dakika
Politika

İzmir: Dyp İzmir 8. Olağan Kongresi

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin İzmir 8. Olağan Kongresi'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada hükümete eleştiriler yönelten Ağar, "Bu iktidar Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en korkak iktidarıdır" dedi.

11.06.2006 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin İzmir 8. Olağan Kongresi'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada hükümete eleştiriler yönelten Ağar, "Bu iktidar Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en korkak iktidarıdır" dedi.

İzmir Fuar Alanı Atlas Pavyonu'nda gerçekleştirilen DYP İl 8. Olağan Kongresi'ne, 607 delegenin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. Kongrede başkanlık için yarışan adaylar Turhan Arınç, Yıldırım Ulupınar ve Tarcan Ülük birer konuşma yaparak, delegelerden oy istedi. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın salona girmesiyle büyük bir coşku yaşanırken, zaman zaman izdiham oluştu. Mehmet Ağar ve eşi Emel Ağar, partilileri ve delegeleri selamladıktan sonra protokolde kendilerine ayrılan yere oturdu. İl başkan adayları Genel Başkan Mehmet Ağar ve eşi Emel Ağar ile tokalaştı. Adayların konuşmasının ardından kürsüye çıkan Ağar, hükümeti eleştirerek, kendilerinin iktidar olması durumunda birçok sorunu çözeceklerini söyledi. Ağar, "Bizim nefes aldığımız sürece bu bayrak, bu millet tehlike görmez. Bugün en temel mesele siyasetin yeniden şekillendirilmesidir. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en korkak, en beceriksiz iktidarı var. Kalkmışlar Tansu Hanım'a (Çiller) laf atıp, 2 anahtar sözünü eleştiriyorlar. Onların hesabını bu parti verdi. Bu halk gerekli dersi verdi. Senin yüreğin yetiyorsa bana gel. Dokunulmazlıkları sınırlandıramadınız. Yüreğiniz yetmedi. Çünkü yolsuzluklarınız diz boyu" dedi.

"Mehmet Ağar, devleti ve milleti için her türlü riske girmiştir ve risk almaya hazırdır" diyen Ağar, "Artistlik yapılmaz, rol yapılmaz. Siyasette rol yapamazsınız. Perde kapanıyor. İnsanlar masallardan bıktı artık. Ak altın pamuğu AK Parti iktidarında kararttınız. Yunan çiftçisini şampiyon yaptınız. Milleti sadakayla yönetme anlayışını Allah bize nasip etmesin. Sandık geliyor, hadi git Brüksel, Washington kurtarsın seni. Türkiye'nin kararını, İzmir verecek, Manisa, Aydın, Ege verecek. Türkiye'nin kararını Türkiye verecek" diye konuştu.

Kimsenin hükümeti kurtaramayacağını da savunan DYP lideri Ağar, "Birileri durumdan vazife çıkarıp, bu hükümeti kurtarmaya kalkmasın. İstikrar bozulmaz, birileri bu hükümete kurtarma simidi atmasın. Bu millet sizin, kimin hükümeti olduğunuzu kavradı. Bu millet hesaplaşacağı günü bekliyor" şeklinde konuştu.

Mehmet Ağar, parti içinde kimseyle kavgasının olmadığını belirterek, "Benim kavgam bu iktidarın başıyla" şeklinde sözlerini tamamladı. Konuşmasının ardından DYP İzmir İl Başkan adayları ve eşiyle birlikte salondakileri selamlayan Ağar'a, bir partili seçim sandığı hediye etti. DYP Genel Başkanı Ağar, daha sonra partililerin sevgi gösterileri arasında salondan ayrıldı.

Mehmet Ağar'ın salondan ayrılmasının ardından divan seçim maddesine geçti. Kongreye katılan 607 delege, İzmir İl Başkanı'nı belirlemek üzere oy kullanmaya başladı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İzmir: Dyp İzmir 8. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti
    16:34 Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti

    Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Kırıkdağ ve Aşağı Derecik köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi. Karadağ, vatandaşların taleplerinin karşılanması için ilgili şube müdürlerine talimat verdi.

  • Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası
    16:29 Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın aldığı duyumlar sonucu başlattığı inceleme sonucu ortaya çıktığı belirtilen gizli dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili soruşturma süreci başlatıldı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarına yönelik inceleme başlattı.

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri
    16:26 Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri

    Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası yapılan incelemelerde, 500 ihbardan 50 yapı incelendi ve 5 yıkık, 15 ağır hasarlı yapı tespit edildi. Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, hasarlı yapıların çoğunlukla 1999 öncesi yapılan binalar olduğunu belirtti ve ülkemizin deprem bölgesi olduğunu vurguladı. Kamu binalarında ise herhangi bir hasar görülmediği açıklandı.

  • Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti
    16:25 Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti

    Havza Muhtarları Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenen ziyarette, muhtarlar Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti. İkiz, muhtarların önemli iletişim köprüleri olduğunu belirterek, önümüzdeki 5 yılda mahallelerin sorunlarını çözmek ve yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Dernek başkanı Şahin ise İkiz'in ilçeye ve mahallelere değer katacak çalışmalar yapacağına inandıklarını söyledi.

  • Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi
    16:24 Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi

    Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 yılı 1. Dönem Olağan Genel Kurulu, öğretmenevinde gerçekleştirildi. Toplantıda, görev süreleri dolan encümenlerin yerine yeni encümenler seçildi. Birlik başkanı Kaymakam Şafak Gürçam, daha önce görev alanlara teşekkür ederek, amaçlarının köylerde yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek olduğunu belirtti. Yapılan seçimde İl Genel Meclisi üyeleri Hasan Basri İnan ve Akın Yağız Demirelli, köy muhtarları Muhittin Çakır ve Yavuz Çarıkçı göreve getirildi. Toplantı sonunda muhtarların sorun ve talepleri dinlendi.

  • Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    16:24 Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde Kaymakam Yüksel, köy ve mahalle muhtarları ile tanışma ve istişare toplantısı düzenledi. Kaymakam Yüksel, muhtarlara yeni görevlerinde başarılar diledi ve vatandaşların sorunlarını aktarmalarını istedi. Yeni Belediye Başkanı Bekir Torun da muhtarların önemine vurgu yaparak iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki
    16:11 Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki

    Trabzon'da Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren 'Alo 199' çağrı merkezinin kapatılma kararı, çalışanlar tarafından protesto edildi. Çalışanlar, kararın Trabzon'un ekonomisine zarar vereceğini ve 350 kişinin işsiz kalacağını belirterek tepki gösterdi.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    16:10 Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, mahalli idareler seçimleri sonrası yeni dönemdeki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanlık divanı, encümen üyeliği ve diğer ihtisas komisyonlarının seçimleri yapıldı. Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum'un gelişiminden ve başarılarından bahsederek, yeni dönemde daha verimli projelerin hayata geçeceğini belirtti.


Advertisement