İzmir'e 30 Milyon TL'lik Yatırım - Son Dakika
Güncel

İzmir'e 30 Milyon TL'lik Yatırım

İzmir\'e 30 Milyon TL\'lik Yatırım

İzmir'in kurtuluş günü etkinliklerine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, beraberindekilerle AK Parti İl Başkanlığı'na geçip burada 18 ayda bitirilmesi planlanan yaklaşık 30 milyon TL değerindeki 9 projeyi açıkladı.

09.09.2015 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in kurtuluş günü etkinliklerine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, beraberindekilerle AK Parti İl Başkanlığı'na geçip burada 18 ayda bitirilmesi planlanan yaklaşık 30 milyon TL değerindeki 9 projeyi açıkladı. Konuşmaların ardından gazetecilerden soru alan Bakan Eroğlu bir soru üzerine, 'Teşkilatımız dimdik ayakta. Tabi vatandaşımız da başta İzmirliler olmak üzere herkes istikrarın önemini kavradı. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu eski istikrarlı günleri, yani AK Parti'nin tek başına iktidar olduğu günleri hasretle bekliyor" diye konuştu.

İzmir'in kurtuluş günü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda beraberindekilerle İzmir'e yapılacak yatırımları açıkladı. Konuşmasına İzmir'in kurtuluşunu kutlayarak başlayan Bakan Eroğlu, '1071'den günümüze kadar ve son zamanlarda bu vatan için canlarını seve seve feda eden kahramanlarımıza, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hükümetimiz kararlılıkla son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Başka yolu yoktur. Terör bütün dünyanın meselesi, Türkiye'nin önünü kesmek isteyen bazı ülkeler PKK, DEAŞ, DHKP-C gibi terör örgütlerine destek veriyor. Polisimiz ve askerlerimiz kahramanca gerekeni yapıyor, bunların inlerine girildi, girilmeye devam ediliyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın şanlı bayrağımız bu topraklarda ilelebet dalgalanacaktır. Bu vesileyle İzmir'in kurtuluş gününü de tebrik ediyorum. Bugün çok duygulandık, o günleri aynen yaşadık, hele ilk süvari birlikleri gelip de Valilik önünde şanlı bayrağımızı göndere çekerken göğsümüz kabardı, gözlerimiz yaşardı ve ordumuzla gurur duyduk" dedi. AK Parti olarak İzmir izin büyük düşündüklerini, İzmir'e hizmet etmek ve İzmirliler'in gönlünü kazanmak istediklerini belirten Bakan Eroğlu, 'Hangi partiden olursa olsun herkese destek vereceğimizin sözünü verdik. Büyükşehir Belediye Başkanı'nı da ziyaret ettik, ne mesele varsa yapmaya hazırız. Hatta bazı barajlarda onların arzu ettikleri ilave barajları da yapalım dedik" diye konuştu.

'LOKUM GETİRECEK HALİMİZ YOKTU"

İzmir'de seferberlik başlattıklarını vurgulayan Bakan Eroğlu şunları söyledi; 'Buraya eli boş gelmek uygun değil. Tabi buraya gelirken Afyonkarahisar'dan lokum getirecek halimiz yoktu. Heybemiz dolu geldik. 2 dini ve 2 milli bayramımızda İzmir'e eli boş gelmeyelim müjde verelim dedik. Ramazan Bayramı'nda müjdelerimizi vermiştik. Şimdi de 9 Eylül vesilesiyle 9 müjdemizi açıklayacağız. Hükümetimiz İzmir'e çok büyük önem veriyor. Terör hadisesi olmasaydı Başbakanımız da burada olacaktı. İzmirliler'in 9 Eylül'de kendisini İzmir'e beklediğini ilettik ama maalesef, bu hadiseler dolayısıyla gelemedi. Ama ben kendilerinin selam ve sevgilerini getirdim. Hükümetimiz burada çok büyük projelere imza atıyor. Şu anda en büyük kalkınma projesi Ege Gelişim Projeleridir, bu hizmetler artarak devam edecek. Şu ana kadar biz 30,3 milyar TL'lik bir yatırım yaptık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak burada yapılacak hizmetler çok fazla. Bu yıl 4 milyar TL ile Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte çok hızlı yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Bir efe ve Egeli olarak İzmir'e hizmet vermekten gurur duyuyorum. Burada 2019 yılına kadar bir çok baraj, gölet ormancılık faaliyetleri, ulaştırma hizmetleri gibi hizmetler yapacağız, bunları tekrar anlatmak istemiyorum. Bunlar bizim sözümüzdür, sözümüzü yerine getiren hükümetleriz. AK Parti hükümetleri sözünü yerine getiren hükümetlerdir. Su ve tarımla ilgili 50 baraj ve gölet inşa ediyoruz, 53 sulama tesisi, 41 aromatik bitki üretim merkezi, bal ormanları yapıyoruz, bütün dereleri ıslah ediyoruz. Yakın zamanda inşallah Belkahve Tüneli açılacak. 9 projeden birin ben açıklamak istiyorum, Seferihisar Sulaması İletim Hattı Yenilemesi yapılacak. Bunları baraj ve göletlerle ne olacak, bakın bunlarla sulanan alanları İzmir'de 675 bin dekara çıkartacağız. Küçük Menderes Havzası'nda gölet, sulama ve dere ıslahı sıfırdı. Ama bakın şu anda neredeyse baraj, gölet yapacak yer kalmadı, hepsini bitirdik. Peki bunların ne faydası var, her yıl yaklaşık 400 milyon TL ilave olarak İzmirli çiftçinin cebine para girecek. İzmir aynı zamanda organik tarımın, ziraatın ve tıbbi aromatik bitkilerle alakalı bir merkez haline yani gıda, üretim ve ihracat üssü haline getirmeyi planladık. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız."

9 EYLÜL'E ÖZEL 9 PROEJE

Toplantıda Bakan Eroğlu'nun yanında bulanan, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, AK Parti İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Hamza Dağ, İbrahim Turhan, Cemil Şeboy, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez birer proje açıkladı. Yaklaşık 30 milyon TL değerinde olan 18 ay içinde bitirilmesi planlanan projeler şöyle; 'Seferihisar Sulaması İletim Hattı Yenilemesi, Bayındır Yusuflu Arpacılar Deresi Taşkın Koruma, Menderes İlçe Merkezi ile Mahallesi 1. Kısım, Tire Eğridere Yeraltısuyu Suni Besleme Gölü, Dalgakıran Mesire Yeri, Karakemer Mesire Yeri, Nif Dağı Tabiat Parkı, Bergama Çamavlu Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu ve Torbalı Ayrancılar İmam Hatip Lisesi 16 ek derslik."

BAKAN EROĞLU, 'HERKES İSTİKRARIN ÖNEMİNİ KAVRADI"

Programın son bölümünde soru alan Bakan Eroğlu, '7 Haziran seçimlerinde 8 vekil çıkarttınız. 1 Kasım seçimlerinde hedefleriniz nelerdir, nasıl bir seçim stratejisi belirlediniz?" sorusu üzerine, 'Teşkilatımız dimdik ayakta. Tabi vatandaşımız da başta İzmirliler olmak üzere herkes istikrarın önemini kavradı. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu eski istikrarlı günleri yani AK Parti'nin tek başına iktidar olduğu günleri hasretle bekliyor. Tahmin ediyorum bu seçimlerde AK Parti'ye ilgi çok daha fazla olacaktır diye düşünüyorum. Bizim de yaptığımız hizmetleri anlatma konusunda bir takım eksikliklerimiz var ama bunlar giderilecektir. Herkesi kucaklıyoruz, herkesi seviyoruz. Bizim amacımız şu kubbede hoş bir seda bırakmak" dedi.

İzmir'de milletvekili listelerinin değişip değişmeyeceği yönündeki bir soru üzerine Bakan Eroğlu, 'Genel merkezde komisyonlar adaylıkları değerlendiriyor. Partimiz istişareye çok önem veriyor. İl başkanları, ilçe başkanları ve belediye başkanlarının görüşleri alınıyor. Bu görüşler sonunda da genel merkez en uygun kararı verecektir" diye konuştu. Doğu illerinde terör örgütünün baraj inşaatlarına düzenlediği saldırılarla ilgili bir soru üzerine Eroğlu, 'Terör örgütü maalesef o bölgenin kalkınmasını istemiyor. Ben bütün Türkiye'de 278 baraj inşaatı yapan, dünya rekoruna imza atan bir kişiyim. Dünyada baraj inşaatlarında ilk üçe giren bir ülkeyiz. Barajları yapmamızdaki sebep, eğer baraj olmasa taşkınlar olur, ne Diyarbakır'a ne Şanlıurfa'ya su veremeyiz. Su olmadığı zaman üretim olmuyor. Terör örgütü şundan endişe ediyor, insanlar artık sulama olduğu için kendi tarlalarında üretim yapıyor ve dağa katılmıyor. Terör örgütü bundan rahatsız. Biz de GAP projesini 2019 yılında tamamen bitiriyoruz. O bölgedeki barajlar yapılıyor ve yapılacak. Askıya almak söz konusu değil. Zaman zaman iş makineleri yakılıyor ve adamlar kaçırılıyor, ama artık askerimiz ve polisimiz olaya el attı. Her taraf kontrol altında. Bütün dağlar kontrol atlında. Dağların tamamı da temizleniyor, bundan emin olabilirsiniz, çünkü hükümetimiz kararlı. Ben de her zaman oralardayım" dedi.

Eroğlu bir televizyon programına katılmak üzere parti binasından ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'e 30 Milyon TL'lik Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement