İzmir'e Şehit Ateşi Düştü - Son Dakika
Güncel

İzmir'e Şehit Ateşi Düştü

İstanbul Çekmeköy'de, askeri helikopterin düşmesiyle şehit olan 4 askerden Kr. Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli'nin İzmir'de yaşayan baba ocağına acı haber ulaştı.

12.02.2019 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Çekmeköy'de, askeri helikopterin düşmesiyle şehit olan 4 askerden Kr. Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli'nin İzmir'de yaşayan baba ocağına acı haber ulaştı. Aile oğullarının cenazesini almak için dün gece, kentte bulunan Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Binali Yıldırım'la birlikte İstanbul'a gitti. Dün akşam saatlerinde Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesi'nin bahçesine askeri helikopter düştü. Helikopterin enkazından çıkarıln 4 asker ambulanslarla Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan askerler kurtarılmayarak şehit oldu. Şehit düşen askerlerden Kr. Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli'nin İzmir'in Bayraklı ilçesinde yaşayan ailesine şahadet haberi ulaştı. Emekli astsubay baba Nurettin Özerli ile anne Ayşe Özerli'ye acı haber askeri yetkililer ve ilçe kaymakamı tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Acı haberi alan aile, İzmir'de bulunan ve kendileriyle havalimanında buluşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım'la birlikte İstanbul'a gitti.

Bayraklı Belediyesi ekipleri de şehidin ailesinin yaşadığı apartmana Türk Bayrağı asarak, bahçeye taziye çadırı kurdu. Şehidin cenazesinin öğlen saatlerinde hava yoluyla Çiğli 2. Hava Jet Üs Komutanlığı'na getirileceği ve buradan annesinin memleketi Bergama ilçesine götürüleceği belirtildi. Şehit Yüzbaşı Özerli'nin, ikindide Bergama'daki Yeni Cami'de kılınacak cenaze namazının ardından, askeri törenle toprağa verileceği belirtildi. Evli olan şehidin kardeşi Murat Özerli'nin de astsubay olduğu öğrenildi.

İzmir\'e Şehit Ateşi Düştü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'e Şehit Ateşi Düştü - Son Dakika


Advertisement