İzmir'e "Üç Yeni Şehir" Projesi - Son Dakika
Politika

İzmir'e "Üç Yeni Şehir" Projesi

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Nihat Zeybekci, kent merkezindeki konut baskısını azaltacak ve dar gelirlinin konut sahibi olmasını sağlayacak yeni şehir projelerini açıkladı.

12.02.2019 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Nihat Zeybekci, kent merkezindeki konut baskısını azaltacak ve dar gelirlinin konut sahibi olmasını sağlayacak yeni şehir projelerini açıkladı.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'nin basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, İzmir'deki çarpık yapılaşma ve yeni konut ihtiyacının çözümüne yönelik çalışma kapsamında kentin kuzey, doğu ve güneyinde 3 yeni yerleşim merkezi oluşturulması öngörülüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zeybekci, 150-250 bin arası nüfusun yaşayacağı yeni yerleşim alanlarının şehir merkezini rahatlatacağını belirterek, "Altyapısıyla, sosyal donatılarıyla, yeşil alanlarıyla okulu ve camisiyle çekim merkezi olacak yeni yerleşim yerlerinde şehir merkezindeki tüm imkanlar olacak. Burada yaşayanların, gerek toplu ulaşımla gerekse özel araçlarıyla hızlı şekilde kent merkezlerine ulaşımını sağlayacak alt yapılar tamamlanacak. Uygun finansman sistemiyle dar gelirli vatandaşlarımızın da konut sahibi olması sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Zeybekci, kentsel dönüşüme de önem verdiklerini vurgulayarak çözüm odaklı, yerinde dönüşüm projeleriyle bu konuyu kent gündeminden çıkaracaklarını ifade etti. Denizli'de belediye başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları örnek gösteren Zeybekci, şunları kaydetti:

"Denizli Aktepe bölgesinde 10 bin konut yaptım da geldim. Ortasına da 700 dönüm park yaptım. Arkamızdan hakkını helal etmeyen bir kişi yoktur. Kendi mahallelerinde dönüşüm yaptık. Kentsel dönüşümde bir tek vatandaşın mağdur olmasına müsaade etmeyiz. Kentsel dönüşüm işi, bu şehrin asıl sahibi milletin oylarıyla ismen seçilen büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İzmir'e 'Üç Yeni Şehir' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek
    21:39 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Antalya'da Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki kaza soruşturması kapsamında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına ilişkin, avukatlar aracılığıyla gerekli itirazların yapılacağını ve çürütülen iddiaların delilleriyle birlikte sunulacağını belirtti. Ziyaretinde Kocagöz'ün moralinin yüksek olduğunu ve hizmetleri yerine getirme konusundaki gayretinin arttığını ifade eden Zeybek, Kocagöz'ün haksız yere cezaevinde tutulduğunu savundu ve hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini vurguladı.

  • ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass Türkiye'de Temaslarda Bulundu
    21:35 ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass Türkiye'de Temaslarda Bulundu

    ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass, Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar'ın daveti üzerine resmi ziyarette bulunduğu Türkiye'de çeşitli temaslarda bulundu. Bass'ın Türkiye ile işbirliğini vurguladığı ve ilişkileri derinleştirme konusunda önemli adımlar atıldığını belirttiği bildirildi.

  • CHP Milletvekili Okan Konuralp, sosyal medyada troll saldırılarına karşı yasal düzenlemeler istedi
    21:35 CHP Milletvekili Okan Konuralp, sosyal medyada troll saldırılarına karşı yasal düzenlemeler istedi

    CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, TBMM Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, sosyal medyada troll saldırılarına karşı yasal düzenlemelerin yapılmasını talep etti. Konuralp, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın sosyal medyada uğradığı cinsiyetçi saldırıları lanetleyerek desteklerini ifade etti. Konuralp ayrıca, Dijital Mecralar Komisyonu'nun bir an önce çalıştırılmasını talep etti.

  • AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Türkiye'de insanlarımız, seçmenimiz hakiki temyiz kudretine sahiptirler
    21:28 AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Türkiye'de insanlarımız, seçmenimiz hakiki temyiz kudretine sahiptirler

    AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin, 'Siyasi manada Türkiye'de insanlarımız, seçmenimiz, hakiki temyiz kudretine sahiptirler. Her yaşam tarzından, her eğitim seviyesinden insan son derece özenle neye, niçin oy kullandığını bilerek sandığa gitmiştir.' dedi.

  • Almus Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
    21:23 Almus Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

    Almus ilesine bağlı köy muhtarlarının katılımıyla Fatıma-Tüz Zehra Külliyesi Konferans Salonu'nda Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi ve Kaymakam Emre Çömen, yeni seçilenlerle birlikte ilçeye hizmet etmeye gayret göstereceklerini belirtti.

  • Meclis'te
    21:17 Meclis'te "jet yakıtı" tartışması! AK Partili ve CHP'li vekiller arasında tansiyon yükseldi

    İletişim Başkanlığı'nın yalanladığı "İsrail'in jet yakıtları, Türkiye'den gidiyor" iddiası Meclis'e taşındı. CHP, TBMM'ye verdiği öneride Türkiye'nin İsrail ile ticaretini sürdürmesinin neden ve sonuçlarının araştırılmasını istedi. CHP'li Veli Ağbaba kürsüdeki konuşmasında "Namaz kılarken İsrail'in uçaklarına mazot satmaya devam ettiniz." dedi. AK Partili Özlem Zengin ise "Sayın Ağbaba, İsrail'i kınamıyorsun. Asıl faili gizliyorsun." ifadelerini kullandı. TBMM'deki gergin anlar kameraya yansıdı.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.

  • CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek
    20:54 CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davanın yarınki duruşmasını takip etmek üzere Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever'den oluşan bir heyet görevlendirdi.


Advertisement