İzmir Emniyet Müdürü Aşkın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İzmir Emniyet Müdürü Aşkın Açıklaması

İzmir Emniyet Müdürü Aşkın Açıklaması

İl Emniyet Müdürleri Kararnamesiyle İzmir Emniyet Müdürlüğüne atanan Hüseyin Aşkın, idealinin İzmir'i "huzurlu bir kent" yapmak olduğunu belirtti.

03.11.2016 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Emniyet Müdürleri Kararnamesiyle İzmir Emniyet Müdürlüğüne atanan Hüseyin Aşkın, idealinin İzmir'i "huzurlu bir kent" yapmak olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı (AA) İzmir Bölge Müdürü Ahmet Caner Baysal, Aşkın'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Aşkın, emniyetin yaptığı çalışmaların kamuoyuna aktarılması ve toplumun bilinçlendirilmesinde AA'ya önemli görevler düştüğünü ifade etti.

İzmir genelinde yapacakları uygulamalarla hiçbir kanunsuzluğa müsaade etmeyeceklerini belirten Aşkın, vatandaşın istemediği, huzuru bozan her türlü kişi ya da oluşumun karşısında duracaklarını dile getirdi.

Aşkın, "Ben kanun adamıyım. Hukuk ne derse onu eksiksiz uygulayacağız. Toplumu, özellikle de çocukları korumak adına kanunların bize verdiği yetkiyi tavizsiz kullanacağız. İzmir denildiğinde, Alsancak'ı duyduğumda, aklıma Kurtuluş Savaşı'nın destansı mücadelesi geliyor. Mustafa Kemal Atatürk, Hasan Tahsin aklıma geliyor. Bayrak, sancak gözümde canlanıyor. Böyle bir kenti her türlü çirkinlikten uzak tutmak adına İzmirlilerle mücadele edeceğiz." diye konuştu.

"İzmirlilerin güven içinde, huzur içinde olacağı bir kent idealim" diyen Aşkın, aileye büyük önem verdiğini, özellikle de çocukların kötü alışkanlıklardan korunmasının önceliği olduğunu vurguladı.

Aşkın, şöyle konuştu:

"Uyuşturucu ile mücadelede çok daha aktif olacağız. Kanunda belirtilen 18 yaşın altındaki çocuklara alkol ve sigara satan kişi ya da büfelere de müsaade etmeyeceğiz. Kanunen yasak olan gece 22.00'den sonra alkol satışına da müsaade edilmeyecek. Tüm yerel yönetimler ve kurumlarla işbirliğinde olacağız, elbirliği ile huzurlu bir kent için çalışacağız."

"Polisler emniyet kemeri takacak"

Trafik konusunda da oldukça duyarlı olduğunu dile getiren Aşkın, bu konuda emniyet teşkilatında görev yapan polislerin öncelikli olarak örnek kişiler haline gelmesini sağlayacaklarına dikkati çekti.

Aşkın, emniyet içinde bugün bir duyuru yaptığını, arka koltukta dahi otursalar bütün polislerin özel hayatlarında ve göreve gittikleri sırada emniyet kemerini zorunlu olarak takmalarını istediğini de sözlerine ekledi.

AA İzmir Bölge Müdürü Baysal da "hayırlı olsun" temennisinde bulunduğu Aşkın'a, AA'nın yurt içi ve yurt dışı çalışmaları konusunda bilgi verdi.

Baysal, "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabının da aralarında olduğu AA'nın hazırladığı bazı yayınları Aşkın'a hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir Emniyet Müdürü Aşkın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement