İzmir Enes, Eskisi Gibi Koşup Oynamak İstiyor - Son Dakika
Güncel

İzmir Enes, Eskisi Gibi Koşup Oynamak İstiyor

İzmir'deki evlerinin çatısında güvercinlerini beslerken talihsiz bir kaza sonucu 13 metre yükseklikten aşağı düşen 14 yaşındaki Enes Karaman, beyin travması geçirdikten sonra, yaşamaz, denilirken hayata tutundu.

15.01.2018 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'deki evlerinin çatısında güvercinlerini beslerken talihsiz bir kaza sonucu 13 metre yükseklikten aşağı düşen 14 yaşındaki Enes Karaman, beyin travması geçirdikten sonra, yaşamaz, denilirken hayata tutundu. Yatağa bağlı kalan Enes, artık söyleneni anlıyor, komutlara yanıt veriyor. Sabırla iyileşme süresini bekleyen ailenin tek isteği ise, Enes'in yaşıtları gibi koşup oynayabilmesi için fizik tedavi sürelerinin arttırılması.

Enes Karaman, Bornova'nın Altındağ Mahallesi'ndeki evinde, 29 Ağustos 2016 tarihinde çok sevdiği güvercinlerini beslerken talihsiz bir kaza yaşadı. O günden sonra hayatı değişen Enes, anne Ebru Karaman (36), baba Levent Karaman (42) ve 8 yaşındaki kardeşi Ecrin Karaman'ın desteğiyle yeniden hayata tutundu.

Enes'i çok sevdiği Göztepe takımının taraftarları yalnız bırakmıyor. Odasının duvarında sarı kırmızılı takımın bayrakları ve 'Geri gelsin o güzel günler' yazılı atkıyla misafirlerini karşılayan Enes, 17 aydır süren tedaviye birkaç aydır yanıt vermeye başladı. O, artık ellerini hareket ettiriyor, gözlerini kırpıyor, anne babasının verdiği basit komutlara yanıt veriyor.

47 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Tek oğlu Enes ile ilgili hiçbir zaman umutlarını yitirmediklerini anlatan baba Levent Karaman, onun yaşaması için aile olarak büyük bir sınav verdiklerini söyledi. Karaman, Enes güvercinleri çok seven bir çocuk. O gün çatıda onları uçururken bir güvercin yan evin çatısına konmuş. Enes normalde çeşmeden hortumla su tutup onları uçururdu. Ama o gün çatıya çıkmış. Polyester zeminin üzerine basmış ve aşağı düşmüş. Ambulans ile Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servis'e kaldırıldı. Çok ciddi bir ölüm tehlikesi ile karşı karşıyaydı. Ağır bir beyin travması yaşadı. Hayatta kalmasına çok düşük ihtimal bakılıyordu. Beyin sapında ufak bir kanama olmuş. Ameliyatla beyin kanamasını durdurup kanı boşalttılar. 47 gün yoğun bakımda kaldı dedi.

PANZEHİRİ FİZİK TEDAVİ

Enes'in uzun süre boğazındaki delikten solunumunu sağladığını belirten Levent Karaman, omurilikte bir sorun olmadığını ve taburcu olurken de sürecin zamana bırakıldığını söyledi. Birkaç ay öncesine kadar oğlunun tepkilerinin çok zayıf olduğunu dile getiren Karaman, Artık göz kırparak sorularıma yanıt veriyor. Midesindeki delikten besleniyor. Haftanın 3 günü fizik tedaviye götürüyoruz. Bornova Belediyesi'nin ambulansı bizi getirip götürüyor. 3 gün de eve fizyoterapist çağırıyoruz. Her seansın uzunluğu yaklaşık 1 saat. Bu tür hastalıkların ilacı, panzehiri fizik tedavi. Keşke imkanımız olsa da sabah merkeze gitsek öğleden sonra evde yapsak yani günde iki seans tedavi alabilse. Aile olarak biz de elimizden geleni yapıyoruz. Gelişiminde gözle görülür bir iyileşme oldu diye konuştu.

Daha önce taksi şoförlüğü yaptığını ve Enes'in bakımı için işinden ayrıldığını söyleyen Levent Karaman, Enes ağır olduğu için sadece ben kaldırabiliyorum. Bin 20 lira evde bakım maaşı ve 300 lira engelli maaşımız var. Yetmiyor çünkü Enes'in masrafları var. Yardımseverler destek veriyor. Bizim durumumuzda olan aileler için de Enes için de tek ihtiyaç fizik tedavi. Onun bir gün yataktan kalktığı günü de göreceğiz. Biz buna inanıyoruz dedi.

İzmir Enes, Eskisi Gibi Koşup Oynamak İstiyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Enes, Eskisi Gibi Koşup Oynamak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement