İzmir Foça'nın Yetenek Haritası Çıkarıldı - Son Dakika
Güncel

İzmir Foça'nın Yetenek Haritası Çıkarıldı

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın, yürüttüğü 'Yetenekten Kariyere Yolculuk' projesi kapsamında İzmir'in Foça ilçesinde de yapılan çalışma hakkında konuştu.

25.02.2019 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın, yürüttüğü 'Yetenekten Kariyere Yolculuk' projesi kapsamında İzmir'in Foça ilçesinde de yapılan çalışma hakkında konuştu. Yrd. Doç. Dr. Aydın, Foça'da ilçenin tamamında öğrenim gören 2 bin 494 öğrencinin kişisel bilgilerini elde ederek sınıfların, okulların ve ilçenin yetenek haritalarını çıkardıklarını ifade etti.

Reha Midilli Kültür Merkezi'nde 'Yetenekten Kariyere Yolculuk' adlı projenin bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı. Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, şube ve bazı okul müdürleri ile öğrenci velileri toplantıya katıldı. Toplantı öncesi velilere, çocuklarının yetenek haritaları anlamını taşıyan kişisel raporlar verildi. Projeyi yürüten Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın, raporlarda belirlenen özelliklerin ne anlama geldiğini, nasıl sonuçlar çıkarılması gerektiğini, kariyer seçimleri yaparken bu tablolardan nasıl yararlanılacağını ayrıntılı olarak anlattı. Ailelerin kendi hedeflerini çocuklarına baskıyla dikte etmek yerine ölçülmüş yetenekleri doğrultusunda hedeflere yönelmesinin gerekçelerini örneklerle aktardı.

FOÇA'NIN İLGİ VE YETENEK HARİTASI HAZIR

Projeyi kendisinin geliştirdiğini, 2023 Eğitim Vizyonu ile uyumlu olduğunu, Milli Eğitim Bakanı ve bakanlık yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde dile getirdiğini, kendi projesinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmediği bazı benzer uygulamaların da hayata geçirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Dr. Oktay Aydın, davet aldığı bölgelerde çalışmalara katıldığını söyledi. Muğla, Aydın Söke ile Edirne gibi il ve ilçelerde yaptıkları çalışmalarda il ya da ilçenin tamamına değil bazı bölümlerine ulaşabildiklerini, ancak Foça'da ilçenin tamamında öğrenim gören 2 bin 494 öğrencinin kişisel bilgilerini elde ederek sınıfların, okulların ve ilçenin de yetenek haritalarını çıkardıklarını anlattı. Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın, öğrencilerin kendi içlerinde en güçlü olduğu alanları belirleyerek, bu konuda hem kendilerine hem ailelerine yetenek danışmanlığı da yapmış olduklarını efade etti.

TESPİTLE KALMIYOR GELİŞTİRİYORUZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar ise öğretmenlerin gözlem ve değerlendirmeleri ve ailelerin katkılarıyla projenin zaman sınırlaması olmadan süreceğini oluşan dosyanın çocuğun ilgi ve yeteneklerini yıllar itibariyle ortaya koyacağını, bilgiler ışığında doğru eğitim ve meslek seçimlerine yönlendirici olacağını söyledi. Akar, Tespitlerle de sınırlı kalmıyoruz. Oluşturduğumuz yetenek kulüpleri, ders saatleri dışındaki kurslar, yaz kampları ve serbest etkinlik saatlerinde bu ilgi ve yetenek alanlarını geliştirici faaliyetler düzenliyoruz. Her şey doğru seçimlerle başarılı ve mutlu bir gelecek yaratmak için dedi.

İzmir Foça\'nın Yetenek Haritası Çıkarıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Foça'nın Yetenek Haritası Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement