İzmir Fotoğrafla Buluştu - Son Dakika
Güncel

İzmir Fotoğrafla Buluştu

İFOD ve DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'nün ortaklığında bu yıl 3.'sü düzenlenen Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri, Sabancı Kültür Merkezi'nde başladı.

24.10.2015 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

31 Ekim tarihine kadar devam edecek olan 3.Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri, "İzmir Fotoğrafla Buluşuyor" sloganıyla fotoğrafın farklı dallarından 18 yabancı, 32 Türk sanatçıyı; konferanslar, paneller, sergiler, gösteriler ve workshoplar aracılığıyla sanatseverlerle buluşturuyor. Etkinlik, Organizasyon Komitesi Başkanı Yrd.Doç.Dr. Beyhan Özdemir, DEÜ GSF Dekanı Prof.Dr. Halil Yoleri, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Kocaman'ın açılış konuşmaları ile başladı. Organizasyon Komitesi Başkanı Yrd.Doç.Dr. Beyhan Özdemir, "Amacımız, dünyaya fotoğraf üzerinden bakan; farklı ülkelerden akademisyen, serbest fotoğrafçı ve dernek üyelerini bir araya getirerek İzmirliler'le buluşturmak" şeklinde konuştu.

Açılış seremonisinin ardından etkinliğin onur konuğu Türkiye fotoğraf tarihinin en önemli isimlerinden "Prof.Dr. Sabit Kalfagil'in Fotoğraf Yolculuğu" söyleşisi gerçekleşti. Fotoğraf sanatçıları Elif Gamze Bozo, Ali Rıza Demir, Mehmet Demirci ve Francois Nadeau'nun fotoğraf gösterileriyle devam eden etkinliğin ilk günü, Doç.Dr. Mehmet Koştumoğlu'nun "Dijital fotoğrafın mobil medyada yeniden tasarlanması" hakkındaki söyleşisi ve Doç.Dr. Çetin Ergand'ın "Mimari Fotoğraf Tarihi" isimli konferansıyla zenginleşti. Ayrıca ünlü fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut'un 46 Dergisi üzerine söyleşisi oldukça ilgi gördü.

3.Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri'nde etkinlikler, DEÜ Sabancı Kültür Sarayı, Arkas Sanat Merkezi, Swissotel Büyük Efes İzmir Kordon 2 Salonu, TC Kültür Bakanlığı Resim Heykel Müzesi, İtalyan Kültür Merkezi, Türkan Saylan Kültür Merkezi, DEÜ GSF Sanat Galerisi ve İFOD Galeri'de gerçekleşecek. Etkinlik kapsamında ARKAS Sanat Galerisi'nde açılan "İzmir: Yarınlara Bir Miras" sergisi de 15 Kasım tarihine kadar gezilebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir Fotoğrafla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement