İzmir Genç Siyasetçiler, Darbe Girişimine Karşı Birleşti - Son Dakika
Güncel

İzmir Genç Siyasetçiler, Darbe Girişimine Karşı Birleşti

İzmir Genç Siyasetçiler, Darbe Girişimine Karşı Birleşti

Genç siyasetçiler, darbe girişimine karşı birleştiCHP İzmir İl Gençlik Kolları'nın çağrısı üzerine Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, darbe girişimini protesto etti.

19.07.2016 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç siyasetçiler, darbe girişimine karşı birleşti

CHP İzmir İl Gençlik Kolları'nın çağrısı üzerine Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, darbe girişimini protesto etti. Genç siyasetçiler, yaptıkları konuşmalarda darbeye karşı birlik çağrısında bulundu.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları'nın darbe girişimini Cumhuriyet Meydanı'nda protesto etmek için yaptığı davete, AK Parti, Saadet Partisi (SP), Vatan Partisi, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) gençlik kolları temsilcileriyle üyeleri katıldı. CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarıküse, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Adil Yüksel, SP Gençlik Kolları İl Başkanı Sefa Yıldız, Vatan Partisi Gençlik Kolları İl Sekreteri Erdem Şahin, TGB İl Sekreteri Burak Kurt ve ADD adına Mustafa Gökmen birer konuşma yaptı.

Temsilciler, Atatürk anıtına üzerinde 'Demokrasi' yazan bir çelenk bıraktı. Darbe girişimine karşı meydanlarda olduklarını dile getiren AK Partili Yüksel, İnşallah bu gençlik tüm Türkiye'ye bu mesajı aktaracaktır. Türkiye'nin geleceğinde bu tarz darbe girişimlerini bu gençlik hep beraber engelleyecektir. Son beş gündeki olayları hiçbir zaman unutmayacağız ve bir daha yaşanmasına izin vermeyeceğiz dedi.

CHP'nin tarihsel süreçte Türkiye'ye demokrasiyi getirip bir devrime imza attığını kaydeden CHP'li Sarıküse de, Bizler bu devrimin yaşatıcıları olarak bugünden itibaren İzmir gençliğinin birlikteliğini bu olgular üzerinde oturtmaya devam edeceğiz. Demokrasi istedik diye darbeye teşebbüs edenler tarafından belki hedef haline getirileceğiz, ama bu canlar bu tende durdukça 'Tam bağımsız Türkiye' diyecekler ve demokrasi savunucusu olacaklar. Bugün o darbeye teşebbüse kalkanların adalet tarafından yargılanmasını ve gereken cezanın verilmesini talep ediyoruz, ancak bunu yapanlar durmayacaklar, devam edecekler. Yürekli gençler de savunmalarına devam edecekler diye konuştu.

Diğer parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de darbeye karşı birlik çağrısı yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Genç Siyasetçiler, Darbe Girişimine Karşı Birleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement